Газета «Голос України». Рада роботодавців економічного факультету НУБіП: як швидше втілити теорію в практику

26 березня 2019 року
     У Києві відбулося засідання Ради роботодавців економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування.

     Декан економічного факультету професор Анатолій Діброва (у центрі) знайомить потенційних роботодавців з лабораторіями факультету (Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА)

У Раді роботодавців молодому спеціалісту допомагають реалізуватися

     Якими знаннями і навиками має володіти випускник економічного вишу, щоб бути конкурентним на ринку праці? Як підготувати такого висококваліфікованого фахівця? Ці питання обговорювалися в Києві під час засідання Ради роботодавців економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування.

     За словами голови Ради роботодавців директора ТОВ «ДИВ» Віталія Клочка, бакалавру чи магістру самому знайти собі роботу важко, але «ми можемо надати відповідну допомогу. Немало членів Ради роботодавців є випускниками цього вишу, які непогано влаштувалися в житті й у змозі посприяти навіть на рівні проходження практики студентами. Надати їм допомогу, щоб вони могли якомога швидше впровадити свої знання і теоретичні вміння, які здобули тут, у практичному застосуванні. Для цього й існує Рада роботодавців. Ми співпрацюємо з викладачами, з деканатом факультету, ректоратом університету і допомагаємо майбутнім випускникам якісно працевлаштуватися і якнайшвидше набути практичних навичок для застосування своєї спеціальності в житті».

     Роботодавці поділилися своїми міркуваннями, якими б вони хотіли бачити у своїх компаніях фахівців з економіки, зокрема обліку, біржової діяльності, підприємництва, фінансів.

     Декан економічного факультету професор Анатолій Діброва розповів про основні напрями співпраці. За його словами, представників Ради роботодавців долучають до формування навчальних планів. Корегуються дисципліни, освітні програми. Це дає змогу максимально наблизити їх до нинішніх вимог ринку праці. Проведення «круглих столів» і багато інших заходів — теж дуже велика заслуга роботодавців. Також Рада сприяє в проведенні практичної підготовки студентів.

     Ми відкриті для того, щоб спільно вносити певні корективи, тому що за останні два-три роки ситуація на ринку праці ще більше погіршилася. Але саме в нас можна знайти, підготувати для себе фахівця, який зможе потім бути достатньо ефективним.

     На факультеті розуміють: вимогам часу повинні відповідати не лише студенти, а й викладачі. Саме тому обговорювалася можливість, щоб і педагоги мали змогу переймати досвід у провідних компаніях роботодавців. Натомість, аби наблизити теорію до практики, представникам компаній пропонують проводити лекції, практичні заняття для студентів, брати участь у екзаменаційних комісіях.

     Новим головою Ради роботодавців обрано керуючого партнера ТОВ «Професійного росту» Володимира Захарченка.

На засіданні побувала Галина КВІТКА

За матеріалами газети "Голос України"
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook