Держпродспоживслужба розробляє внутрішній план заходів боротьби зі стійкістю до антибіотиків

20 березня 2019 року
Київ

На виконання Національного плану дій боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів, прийнятого Урядом 6 березня поточного року, Держпродспоживслужба розпочала роботу над розробкою власного відомчого плану боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів. Про це повідомив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час зустрічі в рамках проекту «Зміцнення національного потенціалу для подолання ризиків антимікробної резистентності», організованої Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).

Повний текст тут:

Володимир Лапа зазначив, що у Держпродспоживслужбі створено робочу групу з розгляду питань, пов’язаних із антимікробною резистентністю та розробляються заходи, які будуть враховані при розробці та впровадженні внутрішнього плану заходів боротьби із стійкістю мікроорганізмів до протимікробних препаратів та розсудливого застосування протимікробних препаратів у ветеринарній медицині.

Зараз ведеться робота над новою редакцією закону «Про ветеринарну медицину». Також Держпродспоживслужба працює над удосконаленням правил реалізації ветеринарних медикаментів і препаратів, які б передбачали реєстрацію усіх аптечних закладів ветеринарної медицини та створення реєстру аптечних закладів ветеринарної медицини.

Володимир Лапа закликав експертів ФАО та профільні бізнес-асоціації долучатися до цієї роботи Держпродспоживслужби та вносити свої пропозиції у питаннях удосконалення заходів боротьби зі стійкістю до антибіотиків у ветеринарії.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook