ПОЄДНАННЯ ПРИЄМНОГО З КОРИСНИМ У НАУКОВИХ ДИСКУСІЯХ СЕМІНАРУ ТА ФАХОВІ КОМПЕТЕНЦІЇ МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ - ВИПУСКНИКА УНІВЕРСИТЕТУ НА РАДІ РОБОТОДАВЦІВ

21 березня 2019 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 3, уад. 308

21.03.2019 року відбувся науково-практичний семінар «Безпечність харчових продуктів: законодавство, контроль, стандарти» який започатковано НМЦ «Агроосвіта» та Національним університетом біоресурсів і природокористування України, модератором виступила декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК визнаний фахівець з безпечності і якості харчової продукції та забезпечення методів її покращення професор, доктор технічних наук Лариса Баль-Прилипко.

 

У рамках проведення семінару пройшла і зустріч з роботодавцями факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Очолює раду роботодавців факультету її голова, член-кореспондент НААН, доктор економічних наук, директор Інституту продовольчих ресурсів НААН Микола Сичевський.

Цього разу Інституту продовольчих ресурсів НААН представляла Ірина Романчук, заступник директора з наукової роботи.

Марія Паска, провідний спеціаліст компанії «MegaTrade» напрямку «Мікробіологія та харчова безпека» висловила своє бачення професійної підготовки майбутніх фахівців, наших студентів, яка має бути направлена на практичне використання отриманих знань.

Президент Української асоціації досконалості та якості Петро Калита наголосив, що кожен студент повинен удосконалюватися та змінюватися на краще, перш за все, зміни розпочинаються з перебудови своєї свідомості та мислення. Якщо ми, українці, будемо діяти згідно даного принципу, то найближчим часом почне змінюватися на краще і наша країна.

Підприємства можуть витрачати безліч коштів на впровадження новітніх технологій, проведення ґрунтовних ринкових досліджень, але якщо їхні зусилля не будуть підкріплені розумінням кожного працівника його ролі у цьому інноваційному процесі, очікуваної ефективності не буде досягнуто. Це великою мірою залежить від кафедр, факультетів  університету, які виховують майбутній персонал підприємства. Тобто перехід підприємства на інноваційний шлях розвитку можливий насамперед після підвищення інноваційної його персоналу, що і зауважив на зустрічі кандидат технічних наук, директор Органу сертифікації персоналу Української асоціації якості Юрій Кабаков.

Тому восени між НУБіП України та нашим роботодавцем Органом сертифікації персоналу Української асоціації якості підписаний договір про співпрацю, а в рамках цього договору факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК отримав сертифікат про визнання навчального курсу підготовки фахівців з харчової безпеки.

Ректор Інституту підготовки фахівців Національного органу стандартизації ДП "УкрНДНЦ", кандидат технічних наук Ольга Демиденко підтвердила важливість практичного навчання майбутнього фахівця, його знань області державного технічного регламенту особливо у царині оцінки відповідності.

Доктор технічних наук, професор, член-кореспондент НААН України, завідувач Відділу технології цукру, цукровмісних продуктів та інгредієнтів Інституту продовольчих ресурсів НААН України Любомир Хомічак зваживши на дисципліни, які викладаються на кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції підняв архіважливе питання екологізації харчових виробництв, як один із  факторів отримання високоякісної конкурентоспроможної продукції та енергонезалежності держави. Відповідно торкнулись і конкурентоспроможності фахівців, яких готують за цим фахом.

Загалом під час виступів були розглянуті тематики новин в законодавстві у сфері безпечності харчових продуктів, заходів щодо проведення державного контролю за дотриманням харчового законодавства, вимог щодо інформування споживачів та стандартів і систем управління безпечністю харчових продуктів згідно вимог міжнародних стандартів, що базуються на  принципах НАССР та підготовки якісних фахівців у цьому напрямі, чим і займається факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Підбиваючи підсумки зустрічі, професор Лариса Баль-Прилипко подякувала всім учасникам такої плідної зустрічі за змістовні поради та всебічну підтримку випускників НУБіП України при їх працевлаштуванні після університету.

Владислав Сухенко

завідувач кафедри стандартизації та

сертифікації сільськогосподарської продукції

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook