Пленарне засідання наукової конференції «Проблеми та перспективи розвитку технічних та біоенергетичних систем природокористування: конструювання та дизайн»

20 березня 2019 року

 20-22 березня на факультеті конструювання та дизайну проходить XIX міжнародна конференція науково-педагогічних працівників, наукових співробітників та аспірантів «Проблеми та перспективи розвитку технічних та біоенергетичних систем природокористування: конструювання та дизайн». Пленарне засідання конференції розпочалось з вітальних слів від членів оргкомітету, які підкреслили важливість проведення наукових досліджень.

Виступ професора кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства Костянтина Лопатька був присвячений використанню дисперсних матеріалів в сільському господарстві зокрема у рослинництві.

Академік НААН України, професор кафедри механіки Володимир Булгаков поділився із присутніми своїми роздумами щодо поточного стану української науки та перспективам її розвитку. Ця доповідь викликала інтерес у присутніх та була активно обговорена.

Доктор технічних наук, доцент кафедри будівництва Ігор Яковенко у доповіді, яку від представив на англійській мові, доповів про механізми зародження і розвитку тріщин у залізобетонних виробах. Результати його роботи дають змогу точніше моделювати вказані процеси, що дозволяє підвищувати точність і адекватність розрахунків залізобетонних виробів.

На пленарному засіданні також прозвучали результати досліджень режимів роботи механізмів вантажопідйомних машин. Асистент кафедри конструювання машин і обладнання Іван Кадикало зупинився на аналізі і оптимальному керуванні механізмом повороту баштового крана. Про режимно-параметричну оптимізацію механізму зміни вильоту баштового крана у своїй доповіді розповів аспірант цієї ж кафедри Олексій Стехно. Ці доповіді відповідають тематикам дисертаційних досліджень молодих науковців.

До проведення конференції співробітники бібліотеки 11 навчального корпусу підготували стенд, на якому були представлені наукові на навчально-методичні праці учасників конференції.

У настіпні дні конференція продовжила роботу. Працювали секції: надійності техніки і ремонтно-технологічного обладнання, конструювання машин і обладнання, шляхів підвищення якості металевих виробів, нарисної геометрії та комп’ютерної графіки, сучасних проблем механіки, будівництва.

 

Заступник декана з наукової роботи

Юрій Ромасевич

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook