Готуємось до атестації педагогічних працівників: методистів, завідувачів лабораторіями, майстрів виробничого навчання

19 березня 2019 року
     Одним із найважливіших етапів у підготовці до атестації є підвищення кваліфікації.

     Виконавши випускні роботи, 18 березня сіли за парти водночас 238 слухачів. Серед них – 55 методистів із аграрних технікумів і коледжів України, понад 180 осіб завідувачі лабораторіями і майстри виробничого навчання.

     Навчальна програма розроблена таким чином, щоб охопити основні напрямки роботи педагогічного працівника. Тут і зміни в правилах прийому до вузів у 2019 році, нові завдання освіти у вимірі сучасних інтеграційних процесів, нормативно-методичне забезпечення освітнього процесу ЗВО, інформаційно-комунікаційні технології, ціннісні орієнтації сучасної молоді, інноваційні процеси в стимулюванні освітянських змін тощо.

     Із вступною лекцією перед слухачами курсів виступив ректор університету професор Станіслав Ніколаєнко. Він наголосив на тому, які виклики сьогодні стоять перед закладами вищої освіти і як в контексті цього повинні перебудовувати свою роботу педагогічні працівники.

     Конкуренція між окремими вишами заставляє робити сьогодні те, що інші думають зробити завтра.
     Проректор з навчально-виховної роботи, д.е.н. професор Сергій Кваша у своєму виступі показав, як Україна конкурує з іншими державами світу в різних галузях господарювання, зокрема в освіті, і які перспективи в цьому процесі.

     Заплановані також лекції Олени Глазунової, щодо інформаційно-комунікаційних технологій у навчальному процесі, Віталія Шморгуна, завідувача кафедри психології про сучасні технології в діяльності педагогічних працівників тощо.

     Будуть висвітлені питання дуальної освіти, управлінсько-методичного супроводу організації освітнього процесу у контексті компетентнісного підходу.

     У четвер 21 березня методисти з інших навчальних закладів виявили бажання бути присутніми на дні відкритих дверей.
     Після закінчення навчання слухачі курсів підвищення кваліфікації одержать свідоцтва.

Марія Кулаєць,
директор ННІ післядипломної освіти

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook