Відокремлені підрозділи університету готуються до упровадження фахової передвищої освіти

19 березня 2019 року

     У освітянських колах лише обговорюється проект Закону України «Про фахову передвищу освіту», а відокремлені підрозділи університету вже активно включилися у процес ліцензування підготовки за новим рівнем освіти. Згідно останнього рішення ліцензійної комісії Міністерства освіти і науки України право на підготовку зв рівнем фахової передвищої освіти за спеціальностями: 122 «Комп’ютерні науки»; 193 «Геодезія та землеустрій»; 205 «Лісове господарство» отримав Боярський коледж екології і природніх ресурсів.

     Нагадаємо, що підготовка фахівців за рівнем фахової передвищої освіти має замінити освітньо-кваліфікаційний рівень Молодший спеціаліст із 2020 року. Розпочав діяльність із ліцензування у цій сфері Рівненський коледж НУБіП України. Цей заклад проліцензував фактично усі спеціальності, за якими сьогодні готує молодших спеціалістів, забезпечивши собі проведення вступної кампанії наступного року. Естафету підхопили Ірпінський економічний коледж, отримавши ліцензію на чотири спеціальності (071 Облік та оподаткування, 072 Фінанси та банківська справа, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 181 Харчові технології) та Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової - 071 Облік і оподаткування, 201 Агрономія, 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. Зазначимо, що за спеціальністю харчові технології у відокремлених підрозділах підготовка фахівців відбуватиметься уперше.

     За підтримки ректора Станіслава Ніколаєнка, навчально-методичної та вченої ради НУБіП України усі коледжі підготували відповідні справи, які знаходяться на розгляді у Міністерстві освіти і науки України.

Олег Єресько 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook