Іван Нагорний з Київщини обрав перспективну спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» для вступу в НУБіП України

14 березня 2019 року

     Сьогодні перед більшістю випускників шкіл постає дилема у виборі навчального закладу для вступу. Як правило, зі спеціальністю багато хто вже визначився, натомість залишається зробити вибір вищого навчального закладу для здобуття омріяного фаху.

     Одинадцятикласник Іван Нагорний у 2019 році закінчує Святопетрівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Києво-Святошинської районної державної адміністрації. Він активно готується до здачі ЗНО з математики, української та англійської і вже з 10 класу обрав для вступу перспективну сьогодні на ринку праці спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» в НУБіП України. Про це наша розмова.

  • Чому Ви обрали саме спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»?

    – Декілька останніх років мене цікавить біржовий трейдинг. Сам пробую на дозвіллі вивчати ази біржової торгівлі. На моє глибоке переконання сьогодні стати фахівцем, який досконало володіє знаннями з біржової справи – це дуже важливо і престижно. Адже, у сучасних умовах характерною особливістю економічної системи є беззаперечна роль та місце біржової торгівлі, що суттєво впливає на функціонування багатьох сфер людської життєдіяльності. Біржі зосереджують великий інвестиційний капітал і надають можливість підвищувати добробут населення та прискорювати економічне зростання країни. Зазначені питання особливо актуальні для України. Саме тому, на мій погляд, ринку праці необхідні фахівці, які б досконало володіли знаннями у біржовій галузі. Біржова торгівля – це високотехнологічна галузь, де широко поширена технологія інтернет-трейдингу, алгоритмічна торгівля. Це надає можливість здійснювати, наприклад, торгівлю акціями чи управляти ризиками на провідних світових біржах перебуваючи в Україні чи іншому куточку світу.

  • Чому Ви віддали перевагу саме НУБіП України? Чим керувались у виборі вищого навчального закладу?

    – Перше моє знайомство відбулось з кафедрою біржової діяльності і торгівлі минулого року на день відкритих дверей в НУБіП України. На запрошення професора кафедри біржової діяльності і торгівлі Миколи Солодкого під час профорієнтаційного заходу в нашій школі я відвідав цей заклад, щоб уже на власні очі переконатись у правильності свого вибору. Мені сподобався педагогічний колектив кафедри, де більшість викладачів стажувались на провідних біржах світу або здійснюють практичну торгівлю на біржовому ринку. Після знайомства з кафедрою я переконався, що саме в НУБіП України студенти-біржовики мають практичне стажування на більшості бірж, у брокерських, аналітичних та інвестиційних компаніях. Я також мав нагоду побувати на практичному занятті з магістрами кафедри у лабораторії з біржової діяльності, ознайомився з методами навчання, сучасними біржовими технологіями. Я зрозумів, що саме тут можна стати високопрофесійним фахівцем з біржової торгівлі. Окрім того, на мою думку, НУБіП України має надзвичайно потужну базу для інтелектуального росту і спортивно-культурного розвитку студентів. Спортивний комплекс надасть можливість реалізувати мої спортивні амбіції у волейбольній команді.

  • Чим захоплюєтесь?

    – Окрім біржового трейдингу, я веду активний спосіб життя. Маю чимало хобі. Люблю музику, граю на гітарі. Виступаю ведучим на багатьох шкільних заходах. Неодноразово виборював звання «Містер-школи» у різних номінаціях. У спорті віддаю перевагу грі у волейбол.

  • Про що мрієте?

     – Мрії мої досить амбітні. Хочу стати високопрофесійним біржовим трейдером і торгувати на світових біржових майданчиках CME – Group, NYSE, NASDAQ, EURONEXT, ICE та ввійти до списку топ-трейдерів світового біржового ринку. Але для старту, передусім, хочу успішно скласти ЗНО і вступити на державне замовлення за обраною спеціальністю до НУБіП України.

  • Бажаємо виконання усіх поставлених завдань на шляху до здійснення Ваших мрій і чекаємо на навчання в НУБіП України!


Розмовляв
професор кафедри біржової діяльності і торгівлі
Микола Солодкий 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook