Комфортний побут, безпека і належні умови проживання – основні критерії огляду гуртожитків № 2, 3, 8 та прилеглої території студентського містечка

13 березня 2019 року
     За розпорядженням ректора Станіслава Ніколаєнка з метою огляду санітарного стану гуртожитків, прилеглої території, умов проживання студентів, виконання Плану ремонтних робіт та дотримання Правил внутрішнього розпорядку мешканцями гуртожитків було розпочато плановий огляд гуртожитків. Розпочали з № 2, 3, 8.

     Окрім оцінювання стану інфраструктури, огляду санітарного стану гуртожитків та прилеглої території, присутні звертали максимальну увагу облаштуванню студентського побуту, дотримання Правил внутрішнього розпорядку мешканцями гуртожитків та виконання ремонтних робіт кімнат, які готуються для поселення студентів першого курсу. А саме, якщо система опалення, водопостачання, електричні мережі, газове господарство, а також кухні, душові кімнати та МЗК – це прерогатива університету то саме санітарний стан і лад в кімнатах залежить від самих мешканців гуртожитків.

     Після огляду було проведено семінар-нараду у гуртожитку № 2 за участі проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші, директора студентського містечка Сергія Стецюка, директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Петра Лакиди, декана факультету захисту рослин, біотехнології та екології Миколи Долі, декана факультету аграрного менеджменту Анатолія Остапчука, головного інженера, головного енергетика, головного механіка, представників профспілкової організації студентів, представників відділу виховної роботи та студентських справ, представників студентської організації та студентських рад гуртожитків, старост поверхів.

     На семінар-нараді кожен завідувач гуртожитку № 2 – Анжела Шило, № 3 – Тетяна Нагорна, № 8 – Олександр Радченко доповіли щодо матеріально-технічного, побутового стану гуртожитку, а також ремонту та заміни меблів, санітарно-технічного обладнання, МЗК та проживання студентів в цілому.

     Сергій Кваша констатував, що загалом такий огляд підтвердив необхідність посилення ролі студентських рад та організацій, активізації самоорганізації студентства. Існує чимало питань, які можна вирішувати на місці, не чекаючи перевірок. Також зазначив, що завідувачі гуртожитків повинні приймати кімнати мешканців разом з студентською радою та старостами поверхів. Наголосив студентству, що обов’язково постійно підтримувати чистоту і лад в кімнатах, на поверхах та прилеглій території.

     Кожен із нас повинен створити якнайкращі умови для студентів, щоб побудувати кращу державу!

Мирослава Терлецька,
провідний фахівець студентського містечка
Анна Бованенко,
співробітник студентського містечка

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook