Ярмарок ідей для європейських грантів у НУБіП

13 березня 2019 року
     11 березня 2019 року в рамках діяльності Національного контактного пункту рамкової програми «Горизонт 2020» за тематичним напрямом «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» пройшов воркшоп «Ярмарок ідей для європейських грантів».

     Основною його метою було ознайомлення з актуальними тематиками конкурсів у рамковій програмі «Горизонт 2020» на 2020 рік за напрямами: «Дії Марії Склодовської-Кюрі», «Європейська рада досліджень», «Клімат та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали» та «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка. Біотехнологія» та перспективними ідеями для європейських грантів.

     Вітальним словом відкрили Воркшоп національний координатор НКП Стелла Шаповал та від НУБіП України проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук.

     Оксана Крупка (НКП Дії Марії Склодовської-Кюрі для розвитку навичок, навчання та кар’єри, Київський національний університет ім. Т. Шевченка) надала детальну інформацію щодо відкритих конкурсів за вищевказаним напрямом, можливостей та перспектив розвитку для молодих вчених.

     Керівник НКП Європейської Ради досліджень Яніна Міщук з Інституту молекулярної біології і генетики НАН України проінформувала учасників Воркшопу щодо фінансування найкращих фундаментальних досліджень найкращих науковців без обмеження тематики та те, що очікується оголошення в травні цього року конкурсу Грантів для Досвідчених дослідників.

     Валентина Андрущенко (НКП Європейська Рада досліджень, Національний інформаційний центр зі співробітництва з ЄС у сфері науки та технологій) у доповіді, присвяченій вимогам до здобувачів і структурі проектної пропозиції «Advanced Grant» (індивідуальних грантів для досвідчених науковців), ґрунтовно й детально висвітлила тонкощі конструювання проектної пропозиції та шляхи успіху.

    Анжела Пятова (НКП Клімат та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського») надала можливість більшості учасників Воркшопу представити основні галузі їхніх наукових інтересів, підкресливши різноманітність і важливість ідей як молодих, так і досвідчених науковців, а також виокремила актуальні конкурси за напрямом «Клімат та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали».

     Керівник НКП Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка Лілія Калачнюк (Національний університет біоресурсів і природокористування України) надала інформацію з відкритих конкурсів та про зосередженість фінансування прийнятої в червні 2018 року Програми єдиного ринку для продовольчої політики на захисті здоров'я людей, тварин і рослин на період 2021-2027 років, а також підкреслила важливе значення для максимізації прибутків суспільства від інвестицій у науку та технології впровадження досліджень суспільних та гуманітарних наук (Social Sciences and Humanities, SSH) через Horizon 2020.

     У всіх представлених доповідях Воркшопу наскрізною ниткою була інформація, яка мала бути цікавою для представників суспільних та гуманітарних наук та для молодих і досвідчених вчених.
     Серед учасників Воркшопу були представники факультетів: гуманітарно-педагогічного, економічного, аграрного менеджменту, ветеринарної медицини, харчових технологій та управління якістю продукції АПК, конструювання та дизайну, механіко-технологічного та ННІ лісового і садово-паркового господарства, Ради молодих вчених НУБіП та гості з інших установ і закладів вищої освіти.

     Матеріали доповідей воркшопу будуть розміщені на сторінці НКП «Горизонт 2020» на сайті НУБіП України за посиланням http://nubip.edu.ua/horizon2020.

     Дякуємо адміністрації НУБіП України за гостинність і надану залу в 3 корпусі університету для проведення інформаційного заходу.

Лілія Калачнюк,
керівник НКП «Харчова безпека, стале сільське господарство,

морські дослідження та біоекономіка» на базі НУБіП України
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook