НА ПРАКТИЧНОМУ ЗАНЯТТІ З ХІРУРГІЇ СТУДЕНТИ ОЗНАЙОМИЛИСЬ З МЕТОДИКАМИ ХІРУРГІЧНОЇ ОБРОБКИ РАН І ГЕМАТОМ

7 березня 2019 року

Рана — порушення анатомічної цілісності покривних або внутрішніх тканин і органів на всю їх товщину, викликане механічним впливом.
Хірургічна обробка ран — це кривава операція, яку виконують за допомогою гострих різальних інструментів під інфільтраційною анестезією з наступним накладанням на рану швів. Мета хірургічної обробки: видалення мертвих, розтрощених тканин, сторонніх тіл, надання рані простої форми, забезпечення відтікання ранових виділень.
Гематома — обмежене скупчення крові при закритих і відкритих ушкодженнях органів і тканин з розривом (пораненням) судин, що призводить до утворення порожнин, яка містить рідку або згорнуту кров.
Великі гематоми потребують хірургічної обробки (оперативного втручання).
Тому, студентам 3 курсу 5 групи підчас практичного заняття під керівництвом Т. Сачука і завідувача кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка М.О. Малюка було опрацьовано на препаратах (курячих гомілках) методики хірургічної обробки ран і гематом.


Також кожним студентом було опрацьовано методики накладання швіd та дренажів на рани. Тепер студенти готові до практики на тваринах.
Cтуденти на кафедрі хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка оволодівають не тільки теоретичними, а й практичними навичками.

Староста 5 групи
А. Горулько


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook