Студенти та музейники НУБіП України долучаються до проведення профорієнтації

6 березня 2019 року

Навчаючись в університеті, поступово, він стає нашим другим домом, група – родиною, а університетські порядки ритмом життя. Це гуртує нас, змінює, розкриває здібності, відкриває нові перспективи… Радує те, що деякі наші студенти з радістю бажають поділитися з абітурієнтами власним досвідом вступної кампанії, процесом навчання та перевагами навчання саме в НУБіП України!

Напередодні новорічно-різдвяних свят до музею історії НУБіП України звернувся студент ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, Павленко Костянтин (група АКІТ-16001б СК, спеціальність «Автоматика та комп'ютерно-інтегровані технології») з бажанням більше дізнатися про наш університет, щоб мати змогу на канікулах долучитися до профорієнтаційної роботи в своєму місті. Ми радо долучилися до доброї справи: надали інформацію про історичний розвиток НУБіП України, його наукову, інноваційну, освітню та міжнародну діяльність, підказали де можна взяти роздатковий матеріал для школярів.

Недаремно кажуть «правильно підібраний фах дозволяє людям краще реалізувати свій потенціал та знайти роботу, яка якнайкраще відповідає освіті та вмінням, що, в свою чергу, також стимулює виробництво та покращує добробут». Тому проведення профорієнтації досить важливе для старшокласників, це допомагає визначитися з вибором майбутньої професії, ознайомившись з новими спеціальностями, попитом на ринку праці, потенційними умовами вступу в той чи інший навчальний заклад, авторитетом закладу вищої освіти (ЗВО) та перспективою працевлаштування після його завершення.

Протягом зимових канікул з 21 по 23 січня 2019 р. для учнів 11 класів ЗОШ № 1 , № 3, № 9, № 10 та Фізико-математичного ліцею в м. Ніжині Павленко Костянтином були проведені ознайомчі бесіди та роздані інформаційні буклети стосовно вступної кампанії 2019 р. в НУБіП України, розміщено в холі ліцею плакат з інформацію про наш заклад. У ході спілкування із майбутніми абітурієнтами Костянтин надав вичерпну інформацію щодо умов вступу до навчального закладу та особливостей навчання, про престижність навчання в даному ЗВО, про можливості розкриття своїх здібностей у позанавчальний час – у науковій чи громадській роботі, у спорті чи культурно-масовому житті. Було акцентовано увагу на постійному удосконаленні матеріально-технічної бази, розвитку міжнародних зв'язків та можливості отримання подвійних дипломів.

Профінформаційні заходи виконують не тільки пасивно-ознайомлювальну функцію, а й активно-виховну функцію, тому важливе місце у їх проведенні займає не просто надання інформації про професії, але й пропаганда деяких із них. Так, під час бесіди К. Павленко запросив школярів і ліцеїстів на навчання до свого рідного ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження та більш детально зупинився на його спеціальностях: 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», 144 – «Теплоенергетика». Окрім того зазначив про можливість надання місця в гуртожитку, ліберальне ставлення до студентів керівництва університету та «плюси» студентського життя.

Школярі брали активну участь у бесідах, ставили питання щодо особливостей вступу до університету. Серед самих найпоширеніших питань були:

1. Прохідний бал ЗНО до нашого університету?

2. Наскільки складно навчатися в НУБіП?

3. Які перспективи працевлаштування за фахом?

Не забув К. Павленко згадати про можливість участі в олімпіаді, яка дає можливість отримати до 20 додаткових балів до сертифікатів ЗНО та підготовчі курси, які проводяться в НУБіП України.

Бали з олімпіади будуть додаватися при вступі до НУБіП України на такі спеціальності:

015.18 Професійна освіта (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства)

101     Екологія

133     Галузеве машинобудування

141     Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

144 Теплоенергетика

151     Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

162     Біотехнології та біоінженерія

181     Харчові технології

187     Деревообробні та меблеві технології

192     Будівництво та цивільна інженерія

193     Геодезія та землеустрій

201     Агрономія

202     Захист і карантин рослин

203     Садівництво та виноградарство

204     Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

205     Лісове господарство

206     Садово-паркове господарство

207     Водні біоресурси та аквакультура

208     Агроінженерія

275     Транспортні технології (за видами)

Марія Поливач,

директор музею історії НУБіП України

 

Павленко Костянтин,

студент ННІ ЕАіЕ, група АКІТ-16001б СК,

спеціальність «Автоматика та комп'ютерно-інтегровані технології»

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook