Традиційний мистецький конкурс «Господарочка»: подарувати жінкам свято

6 березня 2019 року
     Після довгої перерви профком викладачів і співробітників університету разом з адміністрацією відновили традиційний мистецький конкурс «Господарочка» і кількість учасників та інтерес до експозиції показали, що деякі традиції живуть дійсно довго.

     Жіноцтво університету продемонструвало таку кількість талантів, що очі дійсно розбігалися. Дуже популярною залишається вишивка – і нитками, і бісером. Тут і картини методиста навчального відділу Віри Цисановської та рушник, на якому майстриня вишили слова «Заповіту» та портрет Кобзаря, і вишивані ікони Тетяни Струк з ННІ лісового та садово-паркового господарства, і ціла експозиція представниць факультету землевпорядкування: вишиті бісером сорочки Наталії Бавровської та картини Оксани Кустовської і нитками – Ольги Тихенко. А Людмила Михайловська з факультету інформаційних технологій теж з допомогою бісеру представила своє бачення Парижу – він у неї виявився кольору весняного бузку. Ще один Париж, але вже намальований, належить кисті Оксани Бали (ННІ післядипломної освіти), а Людмилу Отрешко з УкрНДІ сільськогосподарської радіології надихнув дощовий Лондон.

     Окреме місце зайняли різноманітні ляльки. А що? Дівчатка є дівчатка. Тут і обереги – ляльки-мотанки у виконанні Світлани Сидоренко (ННІ лісового і садово-паркового господарства) і Тетяни Сліпухи (механіко-технологічний факультет), і дуже симпатичний ведмедик із сіна зроблений аспіранткою Тетяною Розбицькою (факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК), і кокетлива ворона у модному наряді та кумедні зайці Любові Шимко (факультет конструювання та дизайну). А Анастасія Куценко підтвердила, що конструктори народ з фантазією і перетворила звичайнісіньку коробку з-під взуття на вишукану скриньку.
     Був представлений і одяг для найменших модниць: в’язані платтячка, костюмчики і пальтечка ручної роботи диспетчера деканату тваринництва та водних біоресурсів Марії Виговської, на створення яких її надихнула внучка.

 

 

     Майстрині університету показали, що цікавляться й різними екзотичними техніками. Серед яких флораніум Олени Колісніченко з ННІ лісового і садово-паркового господарства, орігамі завідувача відділу інформаційних технологій наукової бібліотеки Оксани Павлушенко, роботи представниць гуманітарно-педагогічного факультету – об’ємний декупаж Людмили Шанаєвої-Цимбал, ошибана Тетяни Мисюри, кераміка Ярини Пузиренко, яка аби опанувати техніку їздила на навчання в Опішню. І навіть великий герб університету, який з паперу зробили Юлія Рибалко і Ірина Безпрозванна з факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

     Тож журі довелося непросто. Хоча, як зазначив голова профкому Ростислав Тарасенко, це чудово, коли так багато цікавих робіт, адже мета «Господарочки» відзначити подарунками якомога більше жінок університету і подарувати їм свято.

Ірина Білоус
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook