Готуємося до новаційних професій вже сьогодні

6 березня 2019, 12:51

Відбулася зустріч зі школярами на тему «Я - новатор».

Це був імпровізований майстер-клас для тінейджерів, мета якого познайомити із сучасними професіями. «Світові учені-футурологи говорять про десятки нових професій, нам варто бути готовими до змін й готувати фахівців майбутнього», - ділиться враженнями спікер Вероніка Чекалюк.

Так під час зустрічі школярі проаналізували переваги минулого й перспективи майбутнього для самореалізації. Порівняли професію батьків і склали план для досягнення власної мети й задоволення амбіцій. Платформою для успішного старту є освіта у НУБіП а, де можна обрирати фах, отримати базові теоретичні та практичні знання, практику і стажування за кордоном.

Тінейджери ставили багато питань, аналізувати переспективи, ділилися власними планами... «Світ стрімко змінюється, потреби й попит має співпадати у суспільстві... Упевнена, що у дітей повинен бути наочний приклад, щоб вибір майбутньої професії не був спонтанним, а продуманим, щоб замість «висіння в гаджетах» вони йшли до мети, мріяли і представляли своє майбутнє, вчили саме ті предмети і читали ті книги, які вважаються профільними у майбутньому. Двогодинна профорієнтаційна програма «Я - новатор» апробована у столичних школах, дітям цікаві отримувати інформацію в ігровій формі, пізнавати себе і світ. У період формування особистості школярі розмірковують над тим, яким буде їхнє майбутнє. Вони активні, життєлюбні», – розповідає Вероніка Василівна.

«Демонструємо варіанти вибору професії і освіти, вчимо приймати рішення самостійно, без медіазомбування», – розповідає науковець-практик В.В. Чекалюк, котра з 2010 року, як волонтер, ініціює профорієнтаційні екскурсії на підприємства, на тему: «Вибір майбутньої професії», де тінейджери знайомляться з професіями, зокрема: з діяльністю готельного бізнесу, банківської структури, станції технічного обслуговування автомобілів, салону краси, пекарні, ресторані, рекрутинговій фірмі, редакції журналу, університету, театру, побували в ремонтній майстерні, спортклубі.

До зустрічі в НУБіП 2019-2020!

 

підготував журналіст
Роман Вовк

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook