Практичне навчання майбутніх педагогів

5 березня 2019 року

Навчальна ознайомча педагогічна практика є складовою підготовки майбутніх фахівців спеціальності «Освітні, педагогічні науки (Педагогіка вищої школи)». У ході практики студенти мали можливість ознайомитися з різними напрямами роботи Національного університету біоресурсів і природокористування України та його структурними підрозділами, проаналізувати особливості викладання у ЗВО. Під час проходження практики студенти магістратури поглибили знання, які отримали у ході теоретичного навчання, під час лекційних та семінарських занять в НУБіП України.

Перший день навчальної ознайомчої педагогічної практики передбачав ознайомлення із завданнями практики та проходження інструктажу. Керівник практики ознайомив із навчальними планами, програмами, завданнями практики, особливостями аналізу лекційних та практичних занять, навчально-методичних комплексів із навчальних дисциплін та виховної роботи у НУБіП України.

Одним із завдань практики було – відвідування, аналіз навчальних занять та виховних заходів у НУБіП України і його відокремлених підрозділах. Так студенти магістри 1 року навчання, групи ПВШ-18001м відвідали відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Боярський коледж екології і природних ресурсів». Студентів привітно зустрів директор коледжу Кропивко Сергій Володимирович та розповів про особливості роботи в ньому в порівнянні з університетом. Директор коледжу разом із методистом організували відвідування навчальних занять. Аналізуючи заняття нами було зроблено висновки про те, що викладання в коледжі має свої відмінності в порівнянні з університетом, це зумовлено віковою категорією студентів (з 15 років). У ході лекційних занять, які були відвідані нами у коледжі, використовувався проблемний метод, життєві приклади. Лекційний матеріал, який подавався під час заняття був актуальний, логічно структурований, складні терміни викладач детально розтлумачував студентам, підбирав доречні творчі вправи та завдання.

Останні два дні практики проходили на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України. У ці дні кожен студент мав можливість відвідувати навчальні заняття та здійснювати їх аналіз за наданою схемою, ознайомитися із планами виховної роботи наставників студентських груп та робочими програмами, НМК навчальних дисциплін на кафедрі педагогіки.

Ми вважаємо, що практика дала можливість здобути певний педагогічний досвід студентам як майбутнім викладачам закладу вищої освіти. Ми відвідати навчальні заняття, проаналізували їх за орієнтовною схемою; ознайомилися із структурою, різними видами діяльності НУБіП України та основними завданнями його підрозділів; дізналися про особливості роботи деканату та кафедр гуманітарно-педагогічного факультету; уточнили основні принципи організації та управління закладом вищої освіти, навчилися проводити аналіз навчальних занять і виховних заходів.

Студентка магістратури спеціальності
«Освітні, педагогічні науки (Педагогіка вищої школи)
Наталія Демченко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook