Голова наглядової ради Микола Томенко відвідав Мукачівський аграрний коледж

2 березня 2019 року
     Цього тижня Мукачівський аграрний коледж з робочим візитом відвідав Голова наглядової ради НУБіП України, доктор політичних наук, професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Микола Томенко.

     У ході діалогу директор коледжу Юрій Садварі проінформував Миколу Володимировича про ситуацію, яка склалася в освітній сфері, а саме про умови роботи педагогічного колективу навчального закладу, його історичні витоки та становлення коледжу як державний вищий заклад з багаторівневою системою підготовки кадрів для агропромислового комплексу.
     Керівництвом коледжу викладено основні завдання, які стоять перед колективом з підготовки спеціалістів, які затребувані на даний час: «Право», «Агрономія», «Ветеринарна медицина», «Облік і оподаткування».

     Юрій Юрійович ознайомив Миколу Володимировича з навчальним процесом, матеріально-технічною базою (кабінети, лабораторії, гуртожиток, спортивні майданчики, ветеринарна клініка тощо) та заходами, які плануються на семестр і завдання, що випливають з програми «Голосіївська ініціатива – 2019».
     Крім того, Микола Володимирович зустрівся з педагогічним колективом коледжу, де конкретно було обговорено перспективи розвитку базового закладу, який в останні роки багатогранно змінюються, проводяться численні ремонти корпусів, гуртожитків, навчальних лабораторій, щоденне зміцнення матеріально-технічної бази, укладення договорів з кращими європейськими вищими закладами в напрямку втілення новітніх технологій в навчальний процес.

     Відмітив велику заслугу ректорату, деканатів на покращення навчального процесу, що дало змогу на даний час університету зайняти високі місця в рейтингу вузів України. Було оцінено надзвичайну роль ректора Станіслава Ніколаєнка, як основного генератора безцінних справ розвитку НУБіП України та навчальних закладів, які входять до його структури.
     Відповідаючи на запитання, які галузі в Україні можуть бути конкуроздатними в майбутньому, Микола Володимирович коротко зазначив: «їх багато». Зокрема ІТ – з нею пов’язане те ж сільське господарство, хоча Україна не повинна бути великою суто аграрною державою. При цьому агросектор має бути не латифундистським, а спиратися на ефективні технології, задіяні невеликими і середніми товаровиробниками. Треба реалізувати великі проекти, але на них уваги в державі не звертають.

     Наш гість великий шанувальник історії України. Микола Володимирович приніс із собою на зустріч чимало своїх книжок і подарував нашій бібліотеці. Дуже приємно, що наші викладачі та студенти цікавились подальшою роботою автора у висвітленні нових відкриттів «Чудес України», спадщини Тараса Григоровича Шевченка, його поезії тощо.
     На закінчення зустрічі домовились і надалі розвивати співпрацю в освітній, науковій сфері, адже коледж єдиний в західних областях України, який готує та випускає спеціалістів для сільського господарства, які на даному етапі розвитку затребувані на ринку праці.

Наталія Кепенач

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook