У НУБіП відбувся Міжнародний форум проектних менеджерів

2 березня 2019 року
     Підготовка магістрів за освітньою програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту третій рік поспіль користується великим попитом серед студентів. У 2018 році на цю магістерську програму було подано найбільшу кількість заяв і був найбільший конкурс, адже проектні менеджери дуже затребувані на ринку праці.

     1 березня 2019 року за ініціативи завідувача кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідії Шинкарук відбувся Міжнародний форум проектних менеджерів «Співпраця освіти та бізнесу в умовах євроінтеграції: проектний підхід», який було проведено разом із громадською організацією «Асоціація проектних менеджерів України». Серед партнерів форуму: Центральноєвропейська академія навчань та сертифікації (CEASC), Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана, Інститут модернізації змісту освіти МОН України, Міжнародний інститут менеджменту MIM-Київ, Навчально-науковий інститут бізнес-технологій «УАБС», Uczelnia Nauk Spolecznych (Lodz, Polska), Akademia Ignatianum (Krakow, Polska).

     Мета форуму – пошук спільних рішень у сучасній освіті для підготовки в університетах проектних менеджерів для потреб ринку праці, адже захід такого формату є чудовою площадкою для обміну думками та досвідом провідних представників освіти та бізнесу щодо актуальних питань розвитку та реформування вітчизняної освіти в контексті викликів сьогодення. Форум зібрав кращих експертів та спікерів, серед яких – представники бізнесового та освітнього середовища, профільних асоціацій та об’єднань роботодавців, органів місцевого самоврядування, міністерських структур, департаментів і директоратів. Активними учасниками форуму були магістри освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», а також студенти різних спеціальностей нашого університету, які отримали унікальну можливість долучитися до професійної когорти проектних менеджерів-практиків, поставити питання провідним експертам у цій галузі, почути корисну інформацію щодо актуальних потреб ринку праці.

     Захід відкрила ініціатор проведення форуму Лідія Шинкарук, яка привітала учасників від імені ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка. Далі робота форуму тривала у форматі панельних дискусій.

     Перша панельна дискусія «Сучасні тенденції в освіті» була присвячена аналізу сучасних тенденцій освіти для можливостей реалізації спільних проектів освітніх і бізнесових інституцій. У фокусі обговорення – актуальні теми, серед яких: гнучкі інструменти бізнесу для розвитку сучасної освіти; співпраця закладів вищої освіти з бізнесом; онлайн-навчання як ефективний інструмент впровадження освітніх реформ.
     Модератором дискусії виступила Наталія Орлова, менеджер освітніх проектів, співзасновниця ГО «Асоціація проектних менеджерів України». Експертну думку висловили: Оксана Замора, доцент кафедри міжнародних економічних відносин Сумського державного університету, консультант з отримання грантового фінансування; Микола Скиба, експерт напрямку «Освіта» аналітичного центру «Українського інституту майбутнього» (UIF); Наталія Гончаренко, заступник директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України; Олександра Дмитрух, директор Сколівської ЗОШ І-ІІІ ступенів; Ілля Філіпов, керівник і співзасновник студії онлайн-освіти EdEra.

     До обговорення долучилися й студенти, які висловили побажання ревізувати освітні програми і навчальні плани таким чином, щоб надати навчанню більш практичної спрямованості та наблизити освіту до потреб ринку.
     Це питання викликало жваву дискусію і під час другої панелі «Неформальна бізнес-освіта: навчання впродовж життя», присвяченої аналізу потреб ринку праці та можливості реалізації академічного підприємництва у вищих закладах освіти.
     Модератором дискусії виступив Микола Смолінський, президент CEASC, експертами: Лідія Шинкарук, завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту НУБіП України; Віталій Паздрій, автор та керівник проекту Всеукраїнського бізнес-турніру «Стратегія фірми»; Володимир Пімєнов, менеджер з розвитку бізнесу, спеціаліст з Управління рентабельністю та ефективністю в роздрібній торгівлі (30+ сфер бізнесу); Олена Кир'янова, директор інформаційно-ресурсного центру Бізнес-школи MIM; Руслан Дименко, завідувач кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Державного університету телекомунікацій, Наталя Шевченко, коуч, тренер МВА в бізнес-школі КРОК, співвласниця ОТТЕН КОНСАЛТИНГ.

     Мета третьої панельної дискусії «Дотаційні інструменти для освіти та бізнесу: міжсекторність в регіональних проектах та проектах, що фінансуються ЄС» полягала в аналізі фінансових інструментів, доступних для реалізації проектів: регіональних, державних та міжнародних програм.
Модерувала дискусію Тетяна Нехайчук, проектний менеджер, учасниця проекту «Нові лідери». Експертну думку висловили: Людмила Гуляева, лідер проекту «Фінансовий сектор як рушій сталого розвитку» програми ЄС «ЕРАЗМУС+»; Тетяна Котенко, керівник національного контактного пункту «Горизонт 2020»; Станіслав Алвасяк, керівник проектного офісу Академії Ignatianum (Краків, Польща).

     Після сесії питань та відповідей було підбито підсумки роботи форуму, після чого учасники мали змогу поспілкуватися у режимі неформального нетворкінгу, обговорити пропозиції та перспективи подальшої співпраці.

     Студенти, учасники форуму, поспілкувавшись з представниками бізнесу, переконались, що підготовка магістрів за освітньою програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту є актуальною і дуже затребуваною на ринку праці.

Олександр Каплаух,
студент спеціальності «Журналістика» 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook