Єлизавета Віценко перемогла у І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з історії України

2 березня 2019 року
 
Historia est magistra vitae
Історія вчитель життя
 
     У НУБіП України відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з історії України. Олімпіада проводилась з метою поглиблення знань студентів з історії України та української державності. Вивчення правдивої багатовікової вітчизняної історії має важливе значення для духовного оздоровлення молодої генерації нації, формування високої патріотичної самосвідомості, а також необхідне як для розширення власного світогляду та використання в повсякденні, так і в період навчання в університеті. Захід був організований силами НПП кафедри міжнародних відносин і суспільних наук та відбувся на базі гуманітарно-педагогічного факультету.
 
     Привітав учасників олімпіади декан гуманітарно-педагогічного факультету професор Василь Шинкарук, наголосивши на тому, що відродження національної свідомості – складний і багатоступеневий процес втілення в життя національної ідеї створення дійсно економічного заможного соціально здорового суспільства. Зберегти незалежність, збудувати міцну державу – наш святий обов’язок перед попередниками, які були корінням, джерелом української державності, які залишили нам у спадок любов до Батьківщини, вивірені часом і випробуваннями кращі риси народної душі, національного характеру. Саме тому вивчення і знання історії України в НУБіП України є важливим та сприяє зацікавленості минулим свого народу та своєї Батьківщини студентів неісторичних спеціальностей. 
 
     З вітальним словом до учасників звернувся і завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук професор Cергій Білан, підкреслив, що історія українців давня й невичерпно багата, справді гідна великої нації. На нашому славному історичному шляху були і могутня Київська держава Володимира Великого, Ярослава Мудрого, і перша християнська республіка в Європі – Запорізька Січ, і відчайдушний порив до свободи часів Івана Мазепи, і започаткування власної державності в Українській Народній Республіці. 
 
     В Олімпіаді взяли участь понад 60 студентів першого та другого курсів з різних факультетів нашого університету. Найбільш активними виявилися студенти факультетів: агробіологічного; гуманітарно-педагогічного; інформаційних технологій; захисту рослин, біотехнологій та екології; землевпорядного; механіко-технологічного; харчових технологій та управління якістю продукції АПК; ННІ післядипломної освіти.
 
     Студенти виконували різнорівневі тестові та творчі завдання. Оцінювання результатів Олімпіади проводила висококваліфікована комісія у складі: завідувача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, професора Сергія Білана, доцентів Людмили Лановюк, Олександра Севастьянова та Вікторії Хвіст.
 
     Студенти виявили глибокі знання із історії свого народу та з неприхованою зацікавленістю працювали над виконанням завдань. Після підведення підсумків було визначено студентів, які представлять наш університет у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з історії України, який відбудеться 27-29 березня 2019 р. на базі Житомирського державного університету імені Івана Франка.
 
     В І етапі Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Історії України» переможцями стали:
1 місцеВіценко Єлизавета, студентка гуманітарно-педагогічного факультету (96 балів);
2 місцеЯник Катерина, студентка гуманітарно-педагогічного факультету (90 балів);
3 місцеГабенко Владислав, студент факультету землевпорядкування (85 балів).
 
 
Вікторія Хвіст,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook