На факультеті землевпорядкування відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Геодезія та землеустрій» та з дисципліни «Земельний кадастр»

27 лютого 2019 року
     Студентським олімпіадам відведене важливе місце в системі організації навчальної та науково-дослідної роботи студентів. Ще б пак! Позмагатися серед колег, щоб гідно представити рідний університет у наступному турі – напевно мрія кожного з її учасників.

    Вже можна сміливо стверджувати – на факультеті землевпорядкування відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціальності «Геодезія та землеустрій» та із загально-професійної дисципліни «Земельний кадастр». Звіти комісій заслухано, підсумки підведено, переможців нагороджено! Але все по порядку!

     Для організації проведення олімпіади та оцінювання результатів її учасників був створений робочий оргкомітет на чолі з деканом факультету Тарасом Євсюковим. Також у склад увійшли завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин, доценти Руслан Тихенко, Олексій Жук, Ольга Тихенко, Олександр Шевченко та Іван Опенько.

     Заходи проводились серед студентів, які вже вивчили комплекс дисциплін, що формують систему знань, умінь і навичок, необхідних у майбутній професійній діяльності. Завдання, що пропонувалися учасникам цих змагань передбачали можливість розкриття глибини теоретичних знань, виявлення умінь у майбутніх фахівців користуватися сучасним обладнанням та устаткуванням, комп’ютерною технікою, встановлення рівня підготовки студентів щодо постановки експерименту, методики проведення наукових досліджень, комплексу інших питань, володіння якими необхідне для практичної і творчої роботи з обраної спеціальності.

     Розроблені оргкомітетом конкурсні завдання І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади складалися з тестових і практичних завдань з таких дисциплін, як геодезія, фотограмметрія, землевпорядне проектування, земельний кадастр і земельне право.

     Цього року збільшилась кількість учасників олімпіади, і налічувала 119 осіб. Зауважимо, що участь в олімпіаді взяли студенти ОС «Бакалавр» 4 курсу напряму підготовки «Геодезія, картографія та землеустрій» (63 студента) та ОС «Магістр» 1 року навчання спеціальності «Геодезія та землеустрій» (56 студентів) факультету землевпорядкування.
     Приємно, що більшість студентів продемонстрували високі знання з професійних дисциплін. А переможці І етапу визначились із перевагою у буквально декілька балів.

     В результаті проведення підсумків І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади на основі кількості набраних балів, перемогу здобули:

1) зі спеціальності «Геодезія та землеустрій»:
     І місце: Дар’я Шишова (студентка 4 курсу, 1 групи);
     ІІ місце: Юлія Чіфліклій (студента 4 курсу, 1 групи); Олег Федорченко (студент 4 курсу, 1 групи);

2) із загально-професійної дисципліни «Земельний кадастр»:
     І місце: Карина Кармазіна (студентка 4 курсу, 3 групи);
     ІІ місце: Анастасія Городнича (студентка 4 курсу, 3 групи); Марія Рабодзей (студентка 4 курсу, 3 групи).

     Вітаємо переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади та бажаємо з честю представити Національний університет біоресурсів і природокористування України та зокрема факультет землевпорядкування на ІІ етапі олімпіади серед студентів, який відбудеться з 17 по 19 квітня 2019 року із спеціальності «Геодезія та землеустрій» на базі Одеського державного аграрного університету, а 15-17 травня 2019 року з із загально-професійної дисципліни «Земельний кадастр» – на базі Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва.

Олексій Жук,
доцент кафедри геодезії та картографії

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook