ВЧЕНІ: КУХОННА СІЛЬ ВИКЛИКАЄ АЛЕРГІЮ
Сіль змушує клітини виробляти білок, який викликає алергію. Сіль може викликати алергічні реакції. Вчені технічного університету Мюнхена (Німеччина) з'ясували, що відкладення кухонної солі в організмі людини сприяють розвитку алергічних реакцій. Про це повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress.
Фахівці проаналізували зразки шкіри пацієнтів з атопічним дерматитом. Виявилося, що рівень натрію на уражених ділянках шкіри виявився в 30 разів вищеим за норму. Дослідники встановили, що хлорид натрію змушує Th2-клітини виробляти підвищену кількість білків інтерлейкіну-4 (IL-4) та інтерлейкіну-13 (IL-13). У результаті розвиваються запальні захворювання шкіри, включаючи атопічний дерматит. Th2-клітини є субпопуляцією хелперних T-клітин CD4+. Коли наївна Т-клітина, тобто клітина, що не контактувала з антигеном, активується В-лімфоцитами, вона перетворюється на Th2 і починає продукувати велику кількість антитіл і цитокінів, які беруть участь в запальних реакціях. Показано, що в присутності високих концентрацій солі Т-клітини починають оборотно трансформуватися в Th2.
Джерело: http://techno.bigmir.net/discovery/1607627-Uchenye--Povarennaja-sol--vyz...
© techno.bigmir.net
© medicalnewstoday.com
Переклад і редакція В. Трокоз