ВЧЕНІ: КУХОННА СІЛЬ ВИКЛИКАЄ АЛЕРГІЮ

26 лютого 2019 року

Сіль змушує клітини виробляти білок, який викликає алергію. Сіль може викликати алергічні реакції. Вчені технічного університету Мюнхена (Німеччина) з'ясували, що відкладення кухонної солі в організмі людини сприяють розвитку алергічних реакцій. Про це повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress.

Фахівці проаналізували зразки шкіри пацієнтів з атопічним дерматитом. Виявилося, що рівень натрію на уражених ділянках шкіри виявився в 30 разів вищеим за норму. Дослідники встановили, що хлорид натрію змушує Th2-клітини виробляти підвищену кількість білків інтерлейкіну-4 (IL-4) та інтерлейкіну-13 (IL-13). У результаті розвиваються запальні захворювання шкіри, включаючи атопічний дерматит. Th2-клітини є субпопуляцією хелперних T-клітин CD4+. Коли наївна Т-клітина, тобто клітина, що не контактувала з антигеном, активується В-лімфоцитами, вона перетворюється на Th2 і починає продукувати велику кількість антитіл і цитокінів, які беруть участь в запальних реакціях. Показано, що в присутності високих концентрацій солі Т-клітини починають оборотно трансформуватися в Th2.

Джерело: http://techno.bigmir.net/discovery/1607627-Uchenye--Povarennaja-sol--vyz...
© techno.bigmir.net
© medicalnewstoday.com

Переклад і редакція В. Трокоз

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook