Якість навчання та публікаційна активність – в центрі уваги вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету

21 лютого 2019 року

 9 лютого 2019 р. відбулося чергове засідання вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету спільно з представниками ради роботодавців факультету.

   На лютневому засіданні вчена рада зосередила свою увагу на результатах рейтингового оцінювання якості роботи НПП, зокрема і факультету загалом протягом 2018р.; на результатах зимової екзаменаційної сесії 2018‒2019 н. р. і роботі наставників академічних груп; на публікаційній активності науково-педагогічних працівників і профорієнтаційній роботі.
   Уже стало доброю традицією розпочинати засідання вченої ради із привітань. Голова вченої ради, декан гуманітарно-педагогічного факультету професор Василь Шинкарук вручив відзнаку «Відмінник освіти України» професорові кафедри філософії Миколі Максюті, Почесну грамоту мера м. Києва викладачеві кафедри педагогіки Василеві Моісєєву. Щирі вітання і букет квітів у день народження отримала доцент кафедри романо-германських мов і перекладу Анна Монашненко.

   У звʼязку з ліцензуванням спеціальностей «Журналістика» і «Міжнародні відносини» та працюючи на перспективу, викладачі здобувають фах журналіста або міжнародника. Першою ластівкою стала професор кафедри журналістики та мовної комунікації Світлана Харченко, якій Василь Дмитрович вручив диплом магістра журналістики з відзнакою.

   Перше планове питання на засіданні вченої ради було присвячене результатам зимової заліково-екзаменаційної сесії 2018-2019 н. р. Крім того, заступник декана Ярослав Рудик у своїй доповіді докладно проаналізував результати діяльності наставників у І семестрі 2018/2019 н. р., звернувши увагу на заходи, які мали бути проведені згідно з планом роботи наставника.

   Голова вченої ради, декан гуманітарно-педагогічного факультету професор Василь Шинкарук закцентував на тому, що викладачі повинні об’єктивно оцінювати навчальні досягнення студентів, а приймати перекладання у студентів? що мають академічні заборгованості, дотримуючись затвердженого графіка ліквідації академічної заборгованості, а також провести анкетування студентів за результатами освітньої діяльності кафедр.

   У полі зору була і профорієнтаційна робота кафедр романо-германських мов і перекладу (доповідач ‒ завідувач кафедри професор Олександр Малихін), соціальної роботи та інформаційних технологій в освіті (доповідач ‒ завідувач кафедри професор Леся Вікторова), англійської філології (доповідач ‒ завідувач кафедри професор Наталія Арістова), міжнародних відносин і суспільних наук (доповідач ‒ завідувач кафедри професор Сергій Білан) і кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей (доповідач ‒ завідувач кафедри доцент Інна Грабовська).

   Активне, дискусійне обговорення важливих питань рейтингового оцінювання діяльності факультету (доповідач ‒ секретар рейтингової комісії доцент Людмила Білан) стало підставою для прийняття обґрунтованих рішень, спрямованих на покращення окремих рейтингових показників кафедр.

   Учена рада гуманітарно-педагогічного факультету підтримала пропозицію кафедри журналістики та мовної комунікації щодо створення щоквартальної студентської газети «Студентський універсум».
Затверджено й ініціативну науково-дослідну тему «Сучасна англомовна професійна комунікація та переклад у лексико-семантичному, прагмалінгвістичному і психолого-педагогічному висвітленні» (керівник – канд. психол. наук, доцент Людмила Березова).

   Вчена рада гуманітарно-педагогічного факультету розглянула низку й інших актуальних поточних питань і прийнято відповідні рішення.


Ігор Буцик,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook