Молоді науковці МАН отримали запрошення на навчання в НУБіП

18 лютого 2019 року
     16 лютого відбувся Конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів – членів Київської обласної малої академії наук. Головою журі на секції з мовознавства був декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук, а на секції з педагогіки та журналістики був завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник.

     Цей конкурс є щорічним інтелектуальним змаганням, що організовується серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів і проводиться з метою духовного, творчого, інтелектуального розвитку учнівської молоді, виховання її в дусі патріотизму та демократичних цінностей, прищеплення навичок науково-пошукової роботи, створення умов для формування інтелектуального потенціалу нації.
     Основним завданням конкурсу було виявлення та підтримка інтелектуально та творчо обдарованої молоді, залучення її до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції, виховання наполегливості, вміння формувати та відстоювати власну думку.

     Юні науковці прибули з різних куточків Київської області. Незважаючи на юний вік доповідачів, представлені роботи, на думку членів комісії, є актуальними та своєчасними відповідями на виклики масмедійного сьогодення, а відповідно це важливе надбання молодих дослідників. 
     Конкурсанти у своїх доповідях неодноразово порушували питання маніпуляцій та комунікативних технологій в журналістиці й рекламі, щодо недостовірності фактів та неперевірених джерел інформації, функціональних можливостей соцмереж. Презентуючи праці, учні виявляли уміння чітко та логічно викладати матеріал, наочно показуючи результати проведених досліджень, з легкістю оперували інформацією з теми. Наукові доповіді викликали неабияке зацікавлення не лише серед журі, але й серед інших учасників МАН. Така цікавість виявлялася у низці питань до кожного доповідача.

     Велика кількість конкурсних робіт, представлених на засіданнях секцій МАН, отримала схвальні відгуки з боку членів журі. Вони відзначили креативний підхід до робіт як з боку учасників, так і з боку керівників тем – шкільних викладачів, високий рівень опрацювання матеріалу, глибоке знання і дослідження тематики, якісний демонстративний матеріал та відеосупровід.

     Підсумками такої плідної праці стали досить високі бали за учнівські захисти та визначення переможців, які й представлятимуть свої роботи на Всеукраїнському конкурсі.
     Уже декілька років поспіль співпрацюють науковці-гуманітарії НУБіП України із Київською обласною малою академією наук України. Щороку молоді науковці МАН обирають для навчання гуманітарно-педагогічний факультет. То ж і в цьому році переможці конкурсу МАН отримали запрошення на навчання в НУБіП України.

Ігор Буцик, 
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook