Міжнародна співпраця факультету харчових технологій з Ташкентським державним технічним університетом

14 лютого 2019 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 3

Незважаючи на відстань, різницю в часі, завдяки сучасним інформаційним технологіям, у рамках співпраці з Ташкентським державним технічним університетом 14.02.2019 р. відбулися відкриті он-лайн лекції з дисциплін «Технологія консервування і зберігання харчових продуктів» та «Актуальні проблеми харчової промисловості».

Он-лайн зустріч розпочалася з історії НУБіП України, основні досягнення в науковій та виробничій діяльності, про рейтинг університету серед ЗВО в Україні та світі, про членство в міжнародних організаціях та ін. 

Також, професор Лариса Баль-Прилипко розповіла про розвиток факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, раду роботодавців, кількість виданих підручників, посібників та монографій за фахом. Про те, як студенти факультету навчаються за програмою обміну ERASMUS+ та протягом всього року проходять практику на передових підприємствах України, Німеччини, Франції, Італії та ін.

На лекціях було обговорено основні питання дисципліни, що викладається студентам ОС «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», яку провели: декан факультету Лариса Баль-Прилипко та професор кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Тетяна Лебська.

Лекції були присвячені актуальній тематиці по замовленню колег з Ташкентського державного технічного університету «Жири та жирні кислоти».

Розглядались питання присвячені якості різних видів жирів та їх вплив на здоров’я людини; експертизу жирів та масел; основні показники безпеки особливо при подовженому терміні зберігання.

Співпраця з Ташкентським державним технічним університетом вже триває протягом трьох років. Студенти, аспірати та викладачі приймають участь в конференціях та публікують спільні статі у фахових виданнях. 

В кінці лекції студенти та викладачі Ташкентського державного технічного університету задали ряд питань: про Україну; де працюють випускники спеціальності «Харчові технології»; який відсоток випускників ОС «Бакалавр»  вступає до магістратури та аспірантури та ін. По закінченню он-лайн лекції задоволені студенти та викладачі обмінялися аплодисментами.

Олена Очколяс,
відповідальна за міжнародну
діяльність по факультету
к.т.н, старший викладач

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook