Практичне навчання – крок до фахової майстерності

14 лютого 2019 року

 Однією із основних складових фахової підготовки студентів у закладі вищої освіти є практична підготовка. Це викликано різними аспектами доступного доведення інформації до студентів з метою якісного її засвоєння.

Вимога часу – максимально зблизити теорію і практику.

Питанням практики особливо багато уваги приділяється на технологічному відділенні коледжу. У 2018 році між ВП НУБіП України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової» та СП ТОВ «Нива Переяславщини» був заключений договір про співпрацю, який передбачає проходження студентами виробничо-технологічної та переддипломної практик на базі 10 свинокомплексів, що розташовані у Баришівському, Згурівському, Переяслав-Хмельницькому та Яготинському районах Київської області.

Завдяки тісній співпраці і по запрошенню менеджерів Клименка А. О. та Трохименка О.О. ми проходили практику на базі нового сучасного ювілейного 10 свинокомплексу, що знаходиться в с. Яблуневе Баришівського району Київської області. Там ми мали можливість ознайомитись з сучасною датською технологією вирощування свиней, закріпити свої теоретичні знання на практиці, отримати досвід, який необхідний нам для становлення нас як майбутніх висококваліфікованих спеціалістів.

  

 

Саме тут, під керівництвом наставників з виробництва, ми отримали нові знання та вміння щодо підготовки приміщень до опоросів, годівлі і догляду маток в поросний і підсисний періоди, приймання опоросів і надавання допомоги маткам при ускладненнях; набули навичок з догляду за поросятами-сисунами; навчились вирівнювати гнізда свиней; проводили кастрацію поросят-сисунів на 3 день, дезінфекцію у станках та доміках, де знаходяться поросята, а саме підсипали крейду та «Йодоклін»; навчились оформляти картку підсисної свиноматки, проводити відлучення поросят, ідентифікацію тварин, що йдуть на плем’я, шляхом біркування та вищипів, а також здобули первинні навики з ветеринарії.

  

 

Спеціалісти комплексу нас всьому навчали і надавали поради у вирішенні тих чи інших практичних питань, поділились з нами своїм безцінним досвідом. Завдяки проходженню практики на сучасному підприємстві ми чітко усвідомили, що це те, чим дійсно хочемо займатись у своєму житті, що ми прийняли правильне рішення, коли прийшли навчатись до коледжу за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та обрали професію технолога.

  

 

Дякуємо керівництву СП ТОВ «Нива Переяславщини» за надану можливість навчитись у виробничих умовах вирішувати завдання, що потребують не тільки професійних знань і навичок, а й уміння оперативно реагувати на проблемні ситуації, що виникають, а також творчого підходу до справи в цілому.

 

Андріана Падалка, Анна Доронова –

студентки ІVкурсу спеціальності

«Технологія виробництва та

переробки продукції тваринництва»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook