ОСВІЧЕНА МОЛОДЬ – ЦЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!

11 лютого 2019, 13:20

5–8 лютого 2019 року відбувся Національний етап Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ІSEF 2019 (International Science and Engineering Fair), в конкурсному журі якого брали участь співробітники факультету ветеринарної медицини. 

Головним завданням конкурсу було залучення молодих дослідників до участі у національних та міжнародних конкурсах, що сприятиме модернізації змісту науково-дослідної, пошукової, експериментальної та практичної діяльності учнівської молоді, впровадженню інноваційно-освітніх методів і технологій у навчальних закладах України, забезпеченню інтеграції вітчизняної освіти і науки у європейський та світовий освітній простір. 
Переможці конкурсу здобули право представляти свої проекти на Всесвітньому фіналі міжнародного конкурсу Intel ІSEF, який відбудеться з 12 по 17 травня 2019 року в місті Фінікс (штат Аризона, США).

Цього року на конкурс було подано понад 316 заявок від учнів 8–11 класів з різних регіонів України, 195 з яких пройшли відбір до другого, очного етапу конкурсу. Саме ці проекти змагалися в категоріях «Біологія», «Екологічна інженерія», «Навколишнє середовище», «Науки про Землю», «Науки про людину», «Матеріалознавство», «Робототехніка та інтелектуальні машини», «Хімічна та біологічна інженерія» і «Хімія».


До оцінки наукових проектів молодих вчених в якості членів журі долучилися і співробітники Національного університету біоресурсів і природокористування України, зокрема, факультету ветеринарної медицини. Серед них: професори В.І. Карповський (кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого) і В.К. Костюк (кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касяненка) та доцент Д.І. Криворучко (кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого) працювали в секції «Науки про людину», а професори В.А. Грищенко (кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого) та виходець з цієї ж кафедри І.В. Калінін (нині завідувач кафедри хімії Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова) входили до складу конкурсного журі секції «Хімія».


Робота журі є дуже напруженою і відповідальною, проте цікавою, поскільки залишила незабутні враження від спілкування з талановитою, творчою і цілеспрямованою молоддю, яка щороку доводить світу, що Україна має величезний науковий потенціал, а отже ми з впевненістю можемо дивитись у наше майбутнє!

 

Підготували: професори кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого В.І. Карповський і

В.А. Грищенко та доцент кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого Д.І. Криворучко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook