Участь викладачів гуманітарно-педагогічного факультету у роботі засідання комітету Верховної Ради України

9 лютого 2019 року

06 лютого 2019 року у приміщенні Верховної Ради Українивідбулося засідання Комітету з питань науки і освіти. Учасниками зібрання стали і викладачі кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей: в. о. завідувача кафедри Інна Грабовська та доцент кафедри Людмила Березова. 

 

Засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти проводилося під головуванням Першого заступника Голови Комітету Олександра Співаковського. У засіданні Комітету взяли участь представники Міністерства освіти і науки, Міністерства фінансів, Аналітичного центру Асоціації міст України, а також представники експертного середовища та громадських організацій.

На порядку денному розглядався проект Постанови Верховної Ради про відзначення 110-річчя з дня народження видатного українського поета, перекладача та культурного діяча Богдана-Ігоря Антонича. Проектом Постанови передбачено рекомендувати Кабінету Міністрів України створити організаційний комітет, розробити і затвердити план заходів з підготовки, проведення та фінансування відзначення 110-річчя з дня народження Богдана-Ігоря Антонича, передбачивши проведення у жовтні 2019 року міжнародних наукових конференцій, перевидання творів поета, проведення урочистостей та здійснення інших важливих заходів.

Враховуючи вагомий внесок Богдана-Ігоря Антонича в національну та світову культуру, дієвий вплив його творчості і таланту на збереження та подальший розвиток традицій, звичаїв, мови західної етнографічної гілки українського народу – Лемківщини,члени Комітету одноголосно підтримали рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому.

За результатами обговорення викладачами кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей окреслено перспективи популяризації творчості видатного українського поета, прозаїка, перекладача, літературознавця Богдана-Ігоря Антонича серед студентської молоді, зокрема у межах відзначення 110-річчя з дня народження талановитого митця на гуманітарно-педагогічному факультеті планується проведення літературних читань перекладів на англійську мову поезій Богдана-Ігоря Антонича.


Катерина Якушко,
с
тарший викладач кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook