Науковці НУБіПУкраїни успішно виконали науково-технічний проект «Розроблення біологічного препарату для рослинництва на основі консорціуму ґрунтових мікроорганізмів» за державним замовленням МОН України

8 лютого 2019 року

05 лютого 2019 року Міністерством освіти і науки України проведено розширене засідання секції «Раціональне природокористування» Науково-технічної ради МОН України з питань формування та виконання державного замовлення на науково-технічну продукцію та розглянуто звіти про результати виконання у 2017-2018 рр. держзамовлення на науково-технічні (експериментальні) розробки та науково-технічну продукцію.

Основні результати за науково-технічним проектом «Розроблення біологічного препарату для рослинництва на основі консорціуму ґрунтових мікроорганізмів» та подальші перспективи його практичної реалізації та впровадження представив науковий керівник розробки, завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття НУБіП України, д.с.-г.н, член-кор. НААН Микола Патика.

Розробка та створення збалансованої технологічної структури на базі НДГ «Великоснітинське» ім. О.В. Музиченка з виготовлення біологічного препарату у сипучій та рідкій формах на основі природного консорціуму ґрунтових мікроорганізмів з поліфункціональним комплексом ферментів надзвичайно актуально для сучасних агротехнологій. Це практично єдиний і унікальний приклад ведення інноваційної діяльності в умовах інтеграції наукоємних технологій в науково-виробничий та освітній простір. Вітчизняна розробка біологічного препарату для рослинництва на основі консорціуму ґрунтових мікроорганізмів не має аналогів у світі та може використовуватись для підготовки та оздоровлення субстратів і ґрунту, передпосівної обробки насіння, підживлення рослин в процесі вегетації, післяжнивного використання для активації трансформації органічних решток, компостування органічних целюлозовмісних решток. Результати виконання,практичної реалізації та впровадження представленої розробки науковців НУБіП за пріоритетним напрямом розвитку науки і техніки «Раціональне природокористування» були високо оцінені Науково-технічною радою МОН України, підкреслено перспектива і виробнича доцільність використання біопрепарату на основі консорціуму ґрунтових мікроорганізмів у національних масштабах аграрного землекористування.

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook