Законодавчі новації та застосування міжнародних стандартів у фінансової звітності - тема фахової дискусії на економічному факультеті

24 січня 2019 року
     22 січня 2019 року Національний університет біоресурсів і природокористування України в черговий раз став майданчиком для зібрання, обговорення актуальних питань, обміну досвідом та навчання фахівцями з обліку і оподаткування. Захід проходив в рамках співробітництва з бухгалтерсько-юридичним виданням «Все про бухгалтерський облік» й кафедри обліку та оподаткування економічного факультету НУБіП України.

     Головна мета Всеукраїнського науково-практичного семінару-практикуму визначена необхідністю дискусійного обговорення актуальних новорічних законодавчих змін обліку і оподаткування, практики застосування МСФЗ та напрямів їх впровадження в навчальний процес.

 

     Декан економічного факультету привітав учасників семінару та акцентував увагу на освітніх і наукових можливостях університету, матеріально-технічній базі, якостіпідготовки фахівців, професійну компетентність їх й конкурентоспроможність на ринку праці. Наукова активність нинішніх студентів зі спеціальності «Облік і оподаткування» підтверджується їхніми неодноразовими перемогами і завоюванням призових місць у 2018 році та за попередні роки на Всеукраїнських студентських олімпіадах,конкурсах наукових робіт, виступах на Міжнародних і Всеукраїнських науково-практичних конференціях.

     Продовжила семінар Людмила Шахно − міжнародний сертифікований професійний бухгалтер САР, СІРА, директор Академії професійного бухгалтера, головний бухгалтер холдингу професійних послуг «Західна консалтингова група». Вже вдруге у стінах нашого університету вона виступає спікером з обговорення калейдоскопу законодавчих і нормативних змін бухгалтерського обліку. Під її керівництвом більше 100 бухгалтерів, аудиторів різних суб’єктів господарювання України, науково-педагогічні працівники кафедри обліку та оподаткування й кафедри статистики та економічного аналізу обмінювалися досвідом та дискутували з питань впровадження в навчальний процес нормативних змін ПКУ (зокрема, розрахунків з ПДВ й податку на прибуток); валютних операцій, форм річної фінансової звітності, термінів її подання, формування облікової політики підприємств.

     До обговорення питань щодо першого застосування МСФЗ, передумов та необхідності упровадження міжнародних стандартів фінансової звітності в облікову практику долучився Сергій Рогозний – аудитор, консультант із питань МСФЗ, член Ради Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України (ФПБАУ), керівник комітету ФПБАУ з фінансів та бюджету, автор газети «Все про бухгалтерський облік». Практичний інтерес проявили учасники семінару-практикуму до питань відмінностей між МСФЗ та ПСБО, облікових різниць та трансформаційних коригувань у умовах застосування МСФЗ, розрахунку податку на прибуток та розкриття інформації у фінансовій звітності.

     По завершенню семінару Тетяна Пирог − директор ТОВ «Редакції газети «Все про бухгалтерський облік» − звернулась зі словами вдячності до ректора університету Станіслава Ніколаєнка, проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші, декана економічного факультету Анатолія Діброви за кваліфіковану допомогу в організації й проведенні заходу. Така співпраця сприяє розвитку новаторських підходів в організації й проведенні навчально-виховного процесу в університеті.

Наталія Кузик,
доцент кафедри обліку та оподаткування

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook