У партнерстві з Норвегією: селекційний центр з системи ведення племінного обліку в молочному скотарстві на базі університету

22 січня 2019 року
     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко провів зустріч з представником компанії Гено глобал (Норвегія) Амундом Миклбастом.

     Geno SA – це організація, яка займається розведенням Норвезької Червоної породи корів, основної молочної породи в Норвегії. Вона як фермерський кооператив проводить дослідження та розробки тваринництва з 1935 року. Geno розповсюджує генетичний матеріал більш ніж 30 країн світу.
     В рамках зустрічі обговорювалася можливість співпраці, що може передбачати створення в структурі НУБіП України спільно з Норвезьким університетом наук про життя та компанією GENO селекційного центру з системи ведення племінного обліку в молочному скотарстві для виконання науково-виробничих і навчальних робіт.

     Присутній на зустрічі професор Сергій Рубан висловив впевненість, що створення такого центру може стати унікальним для нашої країни, допоможе у виведенні нових та існуючих наукових проектів на біль високий рівень.

     Академік Ігор Ібатуллін відзначив, що створення центру генетики та розведення тварин може сприятиме утворенню на базі НУБіП України центру досконалості задля подальшого поширення найкращого досвіду ведення тваринництва та генетичних досліджень.

     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко, підсумовуючи результати зустрічі, висловив свою підтримку створенню Селекційного центру і подякував Амунду Миклбасту за бажання компанії Гено глобал співпрацювати у напрямку розвитку наукових та освітніх програм.

 

Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook