Візит до Інституту здоров’я рослин, та компанії UKRAVIT у м. Черкаси

18 січня 2019 року
Фабрика агрохімікатів, м. Черкаси

В рамках тижня навчання та підвищення кваліфікації 18 січня 2019 р. відбувся виїзний науково-методичний семінар до Інституту здоров’я рослин, та компанії UKRAVIT у м. Черкаси керівників структурних підрозділів та науково-педагогічних працівників Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Компанія UKRΛVIT заснована у 1999 р. і з 2002 р. займає провідні позиції у забезпеченні засобами для дезінфекції та дератизації спеціалізованих служб МОЗ.

У 2005 р. - заснована «Фабрика агрохімікатів», яка почала виробляти засоби захисту рослин на ринок України. З 2011 р. компанія здійснює експорт продукції на ринок Молдови, а з 2013 р. - на ринок Грузії.

У 2012 - «Фабрика агрохімікатів» отримує сертифікат якості ISO 9001: 2009 (ISO 9001: 2008, IDT).

На сьогодні група компаній UKRΛVIT входить до складу Європейської Бізнес Асоціації та відзначила 15 років успішної діяльності на території України.

Протягом останнього часу ввела в дію чотири виробничі корпуси. Останній -площею 1300 м² стане вже сьомим у структурі «Заводу UKRAVIT». Він складається із 6 новітніх цехів, оснащених сучасним обладнанням. Сьогодні тут у тестовому режимі вже працюють лінії з виробництва суспензій, водних розчинів, порошків, що змочуються, гранул, що розчиняються, та установка з виробництва фунгіцидів в інертному (азотному) середовищі.

Саме із цього корпусу і розпочалася наша екскурсія підприємством UKRΛVIT. Потужності цехів та обладнання підприємства дійсно вражає. Адже це дає можливості виробляти різні типи препаратів (інсектициди, фунгіциди, гербіциди тощо) та препаративні форми.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Друга частина семінару стосувалася відвідування лабораторій Інституту здоров’я рослин. Молодий науковий центр лише набирає оберти.

«Інститут здоров’я рослин» – це унікальний і один з перших вітчизняних проектів, який дозволяє аграріям будувати свій бізнес на основі наукового підходу та інноваційних технологій. Його діяльність охоплює основні напрямки: фундаментальні та галузеві дослідження, агробіологічний сервіс і навчально-наукову діяльність.

Фундаментальні та галузеві дослідження об’єднують найкращих вчених зі світовим досвідом, які вивчають вплив діяльності людини на рослини, ґрунт, мікробіоту та навколишнє природне середовище і розробляють рекомендації для мінімізації негативних явищ у сільському господарстві Україні. На основі отриманих даних тут розробляють нові та покращують вже існуючі препарати і вдосконалюють формуляції пестицидів.

Агробіологічний сервіс включає широкий спектр послуг для аграрного сектору: фітосанітарну експертизу насіннєвого і рослинного матеріалу; експрес-аналізи в період вегетації культур; визначення хімічного складу пестицидів та агрохімікатів; агрохімічний аналіз ґрунту; розгорнутий аналіз води; визначення залишкових концентрацій пестицидів у продукції, ґрунті; якісних і кількісних показників сільськогосподарської продукції.

На основі результатів аналізів фахівці «Інституту здоров’я рослин» розробляють комплексні системи захисту і підживлення культур, здійснюють моніторинг розроблених систем, оцінюють їх ефективність та рентабельність і коригують показники для наступного року.

Науково-дослідницький центр дозволяє максимально ефективно розробляти і використовувати нові технології для вирішення проблем аграріїв. Здійснювати контроль якості починаючи з вибору вхідної сировини і протягом усього виробничого процесу.

У ході візиту ректор Станіслав Ніколаєнко та директор компанії Віталій Ільченко підписали договір про співробітництво між Університетом та Інститутом щодо створення спільного навчально-наукового центру «Сучасні технології захисту рослин» з метою розробки науково обґрунтованих  ресурсоощадних технологій вирощування сільськогосподарських культур із еколого-фітосанітарною оцінкою механізмів впливу на довкілля. Це дасть змогу студентам та аспірантам факультету захисту рослин, біотехнологій та екології якісно проходити практичне навчання на виробництві та проводити дослідження у сучасних лабораторіях компанії.

 

 

 

 

 

 

 


Директор заводу Володимир Ільченко відзначив, що «Попит на нашу продукцію зростає, тому в останні роки ми відчули потребу в розширенні виробничих потужностей. Сьогодні робота нового корпусу вже налагоджена, а установки працюють у тестовому режимі. Тож у наступному році ми плануємо збільшити об’єми виробництва на 1100 тон щомісяця в асортименті продукції. Таким чином, ми повністю забезпечимо наших клієнтів якісними ЗЗР і мікродобривами».

 

Вагомих зусиль у підготовці науково-методичного семінару та договору про співпрацю доклав декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Микола Доля. Ми вдячні організаторам за можливість оглянути виробничі потужності підприємсва, лабораторний корпус, можливість спілкування із партнером та виробником вітчизняної продукції для потреб рослинницької галузі на ринку України.

 

 

 

Заступник декана факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології

Оксана Сикало

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook