Робота над підзаконними актами щодо органічного тваринництва в Мінагрополітики

18 січня 2019 року
Міністерство аграрної політики та продовольства України

18.01.2019 у Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулася робоча зустріч експертів для обговорення та вдосконалення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку (детальних правил) органічного виробництва та обігу органічної продукції».


Під головуванням начальнику відділу технологій виробництва харчових продуктів Валентини Заєць у роботі взяли участь фахівці різних галузей, зокрема представники Департаменту продовольства, Департаменту аграрної політики та сільського господарства, Держпродспоживслужби, Офісу підтримки реформ при Мінагрополітики, Федерації органічного руху України, ГС «Органічна Україна», ТОВ «Органік Стандарт», Офісу ефективного регулювання.


У роботі також узяла участь Кучерук Марія, к.вет.н., старший викладач кафедри гігієни тварин та санітарії ім. проф. А.К. Скороходька надала свою фахову оцінку та рекомендації щодо вдосконалення проекту постанови. Підняла низку проблемних питань до обговорення, внесла пропозиції щодо переліку дозволених засобів для чищення і дезінфекції приміщень для утримання тварин, а також щодо переліку кормових добавок і речовин, які використовуються для годівлі тварин.

Закон України 2496-VIII «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», що набрав чинності 2 серпня 2018 року та вводиться в дію через рік, є важливим кроком в питанні вдосконалення законодавчого регулювання виробництва та обігу органічної продукції в Україні. Але для того, щоб Закон повноцінно запрацював, ми маємо підготувати відповідні підзаконні акти та виконати «домашні завдання», серед яких розробка та запуск реєстрів операторів ринку, органів сертифікації та органічного насіння.


Зустріч експертів для роботи над розділами «Спеціальні вимоги до органічного птахівництва» та «Спеціальні вимоги до органічного бджільництва» призначено на 25.01.2019. Робота триває.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook