Магістерська освітньо-професійна програма «Управління інноваційною діяльністю»: міжнародний досвід

19 січня 2019 року
     Уже четвертий рік студенти магістерської освітньо-професійної програми «Управління інноваційною діяльністю» проходять навчання за програмою подвійних дипломів у вищій школі бізнесу м. Домброва Гурніча (Польща).
     Сьогодні наша розмова з цьогорічними випускниками Ольгою Зіатдіновою і Ігорем Котюжанським, які вирішили продовжити навчання за згаданою програмою.
  • То чому саме управління інноваційною діяльністю?

Ольга:
     – Насамперед, магістерська програма «Управління інноваційною діяльністю», як на мене, – найкращий вибір для людини, яка прагне отримати сучасні якісні знання і відповідати вимогам часу.
Ігор:
     – У сьогоднішніх економічних умовах для того, щоб стати успішним фермером, мати знання хорошого агронома замало, потрібно бути ще й добрим управлінцем, який рухається у напрямкові впровадження інновацій. Правильність такого підходу підтверджує економічний результат від діяльності мого підприємства. А так як успіх приходить туди, де є розвиток, на досягнутому вирішив не зупинятися.

  • Тобто, Ви підприємець.

Ігор:
     – Так, у 2012 році вирішив зайнятися сільськогосподарським бізнесом і створив підприємство ТОВ «Агро-Таужна», яке знаходиться в Кіровоградській області. У той період у регіоні якість ведення цього бізнесу знаходилась на дуже низькому рівні: застосовувалися застарілі технології та засоби виробництва. Саме це і стало поштовхом до прийняття такого рішення. Проаналізувавши ситуацію, вирішив: у аграрному сегменті є місце для впровадження нових технологій, завдяки яким можна досягти економічного росту і як наслідок – отримання прибутку. Після розрахунків інвестував у придбання нових агрегатів за рахунок яких повністю змінюється технологія обробітку грунту і посіву. Результати шестирічної діяльності підприємства показали правильність такого рішення. На сьогоднішній день почуваємося економічно впевнено і продовжуємо розвиватися.
Ольга:
     – До речі, випускники не одного року навчання магістерської програми «Управління інноваційною діяльністю», маючи свій власний бізнес, навчались на денній формі, оскільки швидкість змін, які відбуваються в сучасному світі вимагають все нових знань.

  • Чого очікуєте від навчання у Польщі?

Ігор:
     – Маю надію здобути новий досвід, освіту та ознайомитися з новітніми технологіями і навиками європейського зразка з тим, щоб впроваджувати і розвивати їх в Україні.
Ольга:
     – Європейський диплом визнають без додаткового підтвердження у всіх країнах ЄС та в багатьох країнах світу. Освіта у вишах Європи – це можливість розширити коло іноземних бізнес-знайомств та успішно налагоджувати партнерські міжнародні відносини. І це чудово, що отримавши диплом магістра з управління інноваційною діяльністю в НУБіП України, маємо змогу навчатись за програмою подвійних дипломів у вищій школі бізнесу м. Домброва Гурніча.

Ігор:
     – Особливу подяку хочемо висловити директору ННІ післядипломної освіти Марії Кулаєць – за всебічну підтримку протягом навчання, у організації виїзних занять та завідувачу кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності Ользі Витвицькій – за чудовий досвід навчання у Стартап-школі і можливість брати участь у семінарах та, конференціях. А ще – за подальше спільне керівництво магістерськими роботами у вищій школі бізнесу м. Домброва Гурніча.

Розмовляла Ірина Білоус

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook