Food Safety Short Course відкриває нові горизонти: магістри НУБіП в Сполучених Штатах Америки!

14 січня 2019 року
     На запрошення Університету штату Пенсильванія (США) з 15 жовтня по 26 листопада 2018 року магістр факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Ковтун Влада відвідала факультет сільськогосподарських наук в рамках семінару«FoodSafetyShortCourse». 

     Основним завданням семінару-тренінгу «Короткий курс безпечності харчових продуктів» у рамках співробітництва НУБіП України та Університету штату Пенсильванія (США) була розробка політики безпеки харчових продуктів, аналіз ризиків та впровадження програм управління. По закінченні курсу, Влада отримала запрошення провести в США 6 тижнів, з метою поглиблення набутих знань і також завершення підготовки магістерського проекту щодо розробки м’ясних сиров’ялених снеків на базі лабораторії м’ясної промисловості університету PennState.

  

     О.Л.: Яке завдання стояло перед тобою на період стажування?
В.К.: Впродовж 6 тижнів, які я провела в містечку Стейт Коледж, мені було надано змогу відвідувати лекції, семінари, відкриті уроки та багато інших цікавих заходів, завдяки чому я не лише надбала багаж знань необхідних кожному технологу харчових продуктів, але й покращила знання з англійської мови в своїй професійній сфері.

     О.Л.: Що справило найбільше враження на тебе у професійному плані?
В.К.: Найбільш цікавим досвідом для мене стала співпраця з головним технологом лабораторії м’ясної промисловості та професором Джонатаном Кемпбелом, який познайомив мене з технологіями приготування найвідоміших американських м’ясних делікатесів.

     О.Л.: За результатами стажування ти підготувала звіт чи відгук в будь якій іншій формі?
В.К.: Швидше не звіт, а новий проект! Ще одним цікавим проектом, що був втілений в життя завдяки працівникам лабораторії м’ясної промисловості, стало створення циклу відеороликів «Поговоримо про яловичину». Це відео-проект, покликаний ознайомлювати українських споживачів з особливостями обвалювання та обробки яловичини для роздрібної торгівлі в Америці. Наприклад, ми розповідаємо глядачам, скільки різних частин можна вилучити з одного яловичого відрубу, яка кількість різноманітних стейків існує на сьогоднішній день. Перший відеоролик даного циклу вже знаходиться в загальному доступі на платформі YouTube

     О.Л.: Чи справило стажування в Університеті штату Пенсильванія на тебе позитивне враження?
В.К.: Для будь-кого, можливість ознайомитись з іноземними технологіями та співпрацювати з людьми-справжніми професіоналами своєї справи, є заповітною мрією, і я щиро дякую міжнародному відділу та факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України за втілення моєї мрії в життя».

Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності НУБіП України

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook