Відбулися збори тудового колективу

28 грудня 2018 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

 

27 грудня 2018 р. відбулися збори трудового колективу, на яких заслухали звіт декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Миколи Долі «Про результати діяльності факультету захисту рослин, біотехнологій та екології у 2018 р. та завдання на 2019 р. у рамках виконання програми розвитку НУБіП України «Голосіївська ініціатива − 2020». На зборах відзначено, що факультет динамічно розвивається, реалізуючи стратегічну мету і завдання, визначені Законом України «Про вищу освіту», закріплені в Статуті університету та програмі розвитку «Голосіївська ініціатива 2020».

В обговоренні звіту прийняли участь завідувачі кафедр та викладачі факультету, зокрема, Дмитро Гентош, Ярослав Лікар, Володимир Боголюбов, Володимир Чайка, Юлія Рибалко.

Визначені пріоритетні напрямки роботи факультету та шляхи покращення діяльності. Зокрема, виступаючими зазначено, що слід активно включитися в роботу щодо підготовки студентів на другій вищій освіті.

За результатами роботи було прийняте «Рішення зборів трудового колективу…»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РІШЕННЯ

 зборів трудового колективу факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології від 27.12.2018р.

Заслухавши та обговоривши звіт декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, д.с.-г.н., професора, члена-кореспондента НААН Долі Миколи Миколайовича про діяльність та основні завдання подальшої роботи ухвалили наступне:

 

- В 2018-2019 навчальному році на факультеті ефективно реалізовані положення Закону України «Про вищу освіту» щодо впровадження у роботі новітніх принципів розвитку структурних підрозділів факультету, навчально-наукових центрів, поглиблення самостійності й відповідальності колективу в усіх сферах діяльності;

- Деканатом спільно з науково-педагогічним персоналом кафедр проводена робота щодо реалізації Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива – 2020» на 2018-2019 навчальний рік із зростанням показників науко-метричних баз даних SCOPUS і Web of Science; а також реалізації програм енергозбереження і ефективності роботи навчально-наукового обладнання.

На усіх кафедрах налагоджена співпраця з передовими господарствами та бізнесовими структурами шляхом інтеграції наукової та освітньої діяльності.

Забезпечена участь науково-педагогічних працівників факультету в інноваційних системах підвищення кваліфікації шляхом створення спільних програм наукового та практичного навчання в міжнародних, вітчизняних науково-дослідних та виробничих Центрах і установах НААН України.

Посилена роль конкретного викладача щодо пошуку «свого студента», виборі та підготовці аспірантів, а також в інноваційній роботі студентів у складанні бізнес-проектів своєї майбутньої професійної діяльності.

 

Підвищена якість підготовки фахівців освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр» з урахуванням світових стандартів новітньої технологічної, економічної та іншомовної підготовки;

Продовжена практика щодо наповнення, оновлення й атестація електронних навчальних курсів дисциплін, розміщених на навчально-інформаційному порталі НУБіП України з ефективним їх використанням в освітньому процесі.

Нового розвитку набуває практичної підготовки фахівців за всіма спеціальностями через оновлення матеріально-технічного та навчально-методичного наповнення навчальних, навчально-наукових центрів.

Забезпечуються навчальні дисципліни сучасною навчально-методичною вітчизняною і зарубіжною літературою і посилити вимоги до наповнення змісту підручників та навчальних посібників згідно рекомендації Вченої ради Університету.

Студенти магістратури активно залучаються до участі в наукових тематиках кафедр.

Продовжується формування бази провідних роботодавців та налагодити ефективну співпрацю зі стратегічними партнерами факультету;

Активізована участь викладачів у курсах іноземних мов університету з метою отримання студентами сертифікатів з володіння іноземною мовою не нижче рівня В1;

Продовжене оновлення  матеріальної  бази лабораторій кафедр із залученням коштів бізнес структур і забезпечено моніторинг якості освітнього процесу на основі використання сучасних комп’ютерних технологій і рейтингової оцінки діяльності НПП, кафедр.

Контроль знань студентів проводиться за новими засобами незалежного контролю;

 Забезпечується підготовку сучасних наукових проектів та якісне виконання досліджень відповідно до стратегічних і перспективних напрямів розвитку захисту рослин, біотехнологій та екології зі  створенням та функціонуванням сучасних навчально-науково-виробничих центрів, лабораторій, виконання спільних наукових досліджень з комерційними установами й організаціями, у т.ч. НААН, НАПН, НАН України;

 Враховуючи викладене, загальні збори факультету Постановляють: звіт декана Доля М.М. про роботу за 2018 р схвалити.

 Для підвищення якості надання освітніх послуг посилити виконання наступних завдань:

1. Посилити профорієнтаційну роботу і співпрацю з потенційними працедавцями, покращити співпрацю з провідними бізнес структурами, активізувати роботу по startup - проектах;

   2. Провести акредитаційну експертизу ОС Бакалавр спеціальності «Біотехнології та біоінженерія»;

   3. Підвищити якість практичної підготовки шляхом залучення студентів на виробництво та оновити матеріально-технічну базу лабораторій шляхом залучення позабюджетних коштів;

   4. Активізувати міжнародну діяльність із залученням до навчанням іноземних студентів та підвищити якість їх підготовки;

   5. До 30.06.2018 р.  створити комп'ютерний клас в аудиторії № 68, навчального корпусу № 4 на 20 робочих місць.

   6. Забезпечити участь у виконанні державних науково-технічних програм, розширення співпраці з міністерствами та відомствами з питань проведення досліджень на їх замовлення, участь вчених Університету в реалізації пріоритетних напрямів розвитку вітчизняної науки спільно з НАН України і НААН.

7. Здійснити навчання НПП та студентів факультету в навчально-науковому центрі «В.Обухівське» та ТОВ «Фабрика агрохімікатів» з метою використання на практиці сучасних технологій.

         8. Збільшити надходження коштів спецфонду на 20 %.

         9. Проводити планові та позапланові перевірки стану проживання в гуртожитку з метою запобігання порушень.

         10. Посилити роботу кураторів академічних груп шляхом щомісячного звіту про виконану роботу з метою формування нового світогляду студентства.

         11.Інтенсифікувати публікації вчених та проводити їх постійний моніторинг у фахових виданнях, які входять до міжнародних наукометричних баз даних – Web of Science, SCOPUS та інших, а також університетських видань, що входять до переліку фахових видань, затверджених МОН України, у т.ч. фахових наукових журналів

         12.Організувати на базі факультету проведення протягом року не менше двох міжнародних і  трьох Всеукраїнських наукових конференцій з відповідною їх реєстрацією.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook