Молоді вчені презентували результати наукових досліджень

17 грудня 2018 року

     В університеті під головуванням першого проректора Ігоря Ібатулліна пройшло крайнє у цьому році засідання координаційної ради з питань науково-технічної діяльності. Наріжним каменем було обговорення результативності наукової діяльності молодих вчених у рамках проектів, що виконуються за кошти Державного бюджету за підтримки Міністерства освіти і науки України. Доречно буде сказати, що обсяг фінансування семи наукових проектів молодих вчених у 2018 році в університеті склав 3,1 млн. грн.

     Ігор Ілліч, відкриваючи засідання, зупинився на опорних точках та актуальних завданнях, що стоять перед вченими університету на найближчий період, окреслив перспективи фінансування наукової діяльності у 2019 р. та закцентував увагу на підготовці звітних матеріалів про діяльність.
     Першою про виконання науково-технічної (експериментальної) розробки ресурсоефективних режимів вирощування овочевої продукції в тепличних комплексах доповіла Алла Дудник.

     Свої дослідження у напрямі розробки трансформаційної стратегії державного регулювання інформаційного простору як соціально-економічного чинника національної безпеки України представила Ірина Вороненко.
     Про здобутки колективу у напрямі дослідження наукових основ створення комплексу технологій виробництва продуктів для дитячого і дієтичного харчування доповіла Аліна Менчинська.

     Про основні елементи системи формування та реалізації лідерського потенціалу молоді об'єднаних територіальних громад України говорила керівник теми Наталія Морозюк.
     Про хід виконання наукової теми щодо теоретично-експериментального обґрунтування механізмів комплексної взаємодії фітотоксичних чинників на процеси, що зумовлюють продуктивність сільськогосподарських культур детально проінформувала Наталія Нестерова.

     Членам координаційної ради молоді вчені представили свої презентації, у яких були висвітлені найважливіші результати наукових досліджень за звітний період і які підтвердили актуальність, інноваційність, практичну спрямованість наукових досліджень.
     Після активного обговорення заслуханих звітів було прийнято рішення їх схвалити та клопотати перед Міністерством освіти і науки України щодо доцільності подальшого виконання наукових робіт молодих учених.

     Підсумовуючи, Ігор Ібатуллін акцентував увагу присутніх на тому, що отримані наукові результати та кількісні показники по етапу виконання НДР по всіх наукових дослідженнях обов’язково мають відповідати запланованим у проекті.

     Традиційно начальником планово-фінансового відділу НДЧ Валентиною Шостак було підбито підсумки і доведено до відома очільників наукових підрозділів інформацію про стан використання бюджетних коштів по статтях витрат. Також на засіданні було обговорено та рекомендовано на розгляд вченої ради університету монографії.

Вікторія Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook