Студенти І курсу 1групи разом з наставником відвідали з екскурсією єдиний законодавчий орган державної влади України, що уповноважений приймати закони країни − Верховну Раду України!

12 грудня 2018 року
факультет землевпорядкування
12 грудня 2018 року студенти І курсу 1групи разом з наставником відвідали з екскурсією єдиний законодавчий орган державної влади України, що уповноважений приймати закони країни − Верховну Раду України (ВРУ).
 
 
Ознайомилися із структурою ВРУ, зокрема: має колегіальну будову і складається з чотирьохсот п’ятдесяти народних депутатів України, обраних строком на п’ять років на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування; повноваження ВРУ реалізуються спільною діяльністю народних депутатів України на засіданнях Верховної Ради України під час її сесій, а повноваження народних депутатів України визначаються Конституцією та законами України. Народні депутати України можуть добровільно об’єднуватися у фракції за умови, що до складу кожної з них входить не менш як 15 депутатів.
 
 
 
Цікавою виявилася і споруда ВРУ – будинок ВРУ – це велична триповерхова будівля, виконана в українському класичному стилі. Серцем ВРУ є сесійна зала зі сферичним прозорим куполом, яка вміщує аж 1000 осіб. Вночі купол підсвічується, через що будівля виглядає грандіозно. Інтер’єр залу є досить скромним на відміну від вестибюлю і мармурових колон фойє. У декорі використані ліпнина, розписи у стилі української декоративної творчості, інкрустація і панно.
 
 
 
Студенти запам’ятали і цікаві факти, зокрема, те, що 25 липня 1939 року у будинку Верховної Ради України відбулося перше засідання українського парламенту, а 24 серпня 1991 року було проголошено незалежність України і над будинком парламенту був піднятий стяг блакитного і жовтого кольорів, який згодом було затверджено як державний прапор.
Усім сподобалася цікава й історично повчальна екскурсія.
 

Наставник академічної групи – Кустовська Оксана 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook