Охорона здоров’я, ощадливе використання енергоресурсів та профорієнтаційна робота – у полі зору ректорату

13 грудня 2018 року

     Традиційна нарада з енергозбереження, яка пройшла під головуванням Станіслава Ніколаєнка, була присвячена аналізу витрат енергоресурсів за листопад поточного року.

     З інформацією з цього питання виступив перший проректор Ігор Ібатуллін. Говорячи про нинішню ситуацію, він навів і порівняльний аналіз вартості енергоносіїв в листопаді за кілька останніх років, результати роботи університету за одинадцять місяців поточного року порівняно з 2017 роком. Якщо фактичні витрати електроенергії, води зменшилися, то через ріст тарифів і комунальних платежів, зекономити в грошах суттєво не вдалося. Тож актуальними залишаються питання самосвідомості викладачів і студентів при їх споживанні.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук коротко спинився на питаннях оплати за навчання та проживання в гуртожитках. Він нагадав, що до 25 грудня 2018 року всі студенти, які навчаються за контрактом, повинні сплатити за навчання за ІІ семестр цього навчального року. Окрім того, він персонально кожному декану і директору інституту акцентував увагу на ліквідації заборгованості за навчання у І семестрі.
     Директор студентського містечка Сергій Стецюк доповів про процедуру виселення випускників магістратури, наголосивши, що обхідні листи для видачі дипломів та додатків до них будуть підписані лише в разі здачі кімнат в належному стані і зі справним інвентарем. Принагідно Ігор Ібатуллін зазначив, що при цьому слід виставляти оцінку стану кімнати.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша спинився на питаннях охорони здоров’я і профілактики вірусних хвороб у студентів, викладачів і співробітників. Запрошений на нараду головний лікар центральної студентської поліклініки міста Києва Володимир Войнаровський проінформував про епідеміологічну ситуацію в столиці. За його словами, панічні настрої не мають жодних підстав: зареєстровано всього п’ять випадків захворювань. Принагідно за рахунок студполіклініки буде зроблено відповідні щеплення. Прозвучали поради і пропозиції з відповідної профілактики: координувати зусилля і налагодити оперативне інформування між деканами, директорами, завідуючими гуртожитками та працівниками поліклініки, які працюють в навчальному корпусі №3, заборонити вхід до гуртожитків стороннім особам, заборонити проведення культурно-масових і розважальних заходів, обмежити проведення нарад, конференцій та інших заходів, не забувати про індивідуальну гігієну, посилену санітарно-гігієнічну обробку приміщень. Ректор Станіслав Ніколаєнко підписав відповідний наказ, за яким створено групу на чолі з Сергієм Квашею з оперативного реагування на випадки та ефективної профілактики.

     Підбиваючи підсумки наради, ректор Станіслав Ніколаєнко зауважив на кількох тезах. Перше – 28 грудня 2018 року відбудеться конференція трудового колективу та засідання вченої ради, до яких пройдуть звіти на факультетах та в ННІ. Друге – спланувати роботу на січень з урахуванням канікулярного періоду, використавши час для самоосвіти, навчання та стажування. Третє – навів приклад ефективної профорієнтаційної роботи факультету тваринництва та водних біоресурсів, зокрема формування контингенту слухачів підготовчих курсів та учасників олімпіади для вступу в університет. Інформацію решти факультетів і ННІ, результати діяльності деканатів і дирекцій, кафедр, викладачів буде заслухано на співбесідах за участі ректора і проректорів. Тож спільне завдання для кожного співробітника – залучати молодь на підготовчі курси і до участі в олімпіаді – залишається надактуальним.

Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook