Потрібно працювати на випередження: на факультеті тваринництва та водних біоресурсів прозвітували за профорієнтаційну роботу у першому півріччі

13 грудня 2018 року

     Згідно рішення ректорату 12 грудня на факультеті тваринництва та водних біоресурсів за участі ректора університету Станіслава Ніколаєнка відбулася співбесіда з керівництвом факультету щодо виконання плану профорієнтаційної роботи у першому півріччі 2018/2019 н.р.

     Відкриваючи засідання очільник факультету Вадим Кондратюк наголосив, що ми повинні активізувати наші сили, щоб успішно провести вступну компанію, а сама зустріч промотивована тим, щоб об’єктивно проаналізувати проміжні результати профорієнтаційної роботи і за потреби скорегувати графік на друге півріччя навчального року. Вадим Миколайович у короткій презентації виклав аналіз розподілу вступників факультету у розрізі областей України за останні 5 років, вказав на сильні і слабкі сторони профорієнтаційної роботи і ще раз озвучив план набору на поточний рік – закриття ліцензійного обсягу за спеціальностями «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» та «Водні біоресурси та аквакультура».

     Потому кожен завідувач восьми кафедр факультету коротко у межах 3 хв проінформував колектив про вже проведену роботу співробітниками його кафедри. Зокрема, всі завідувачі прозвітували про методи профорієнтації на кожній кафедрі, які є досить різноманітними: безпосередні виїзди у школи, зустрічі з школярами та їх батьками, спілкування у спеціальних групах у соцмережах, висвітлення інформації на державному рівні, у ЗМІ, на радіо та телебаченні, через громадські структури, робота в Малій академії наук, залучення студентів та роботодавців до цього процесу та багато інших методів. Цікавим досвідом поділився завідувач кафедри гідробіології та їхтіології Петро Шевченко, який цього року під час навчальної практики поряд з теоретичною і практичною складовою навчання студентів запровадив ще й педагогічну складову – відвідування юнаками та дівчатами шкіл з метою популяризації факультету та університету та залучення на навчання талановитої молоді. Завідувач кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Юрій Засуха повідомив про успіхи у роботі з роботодавцями – коли керівники господарств відправляють на навчання дітей своїх працівників з майбутнім працевлаштуванням на своїх підприємствах. Кожен повідомив про кількість абітурієнтів на підготовчих курсах, яких на сьогоднішній день на факультеті є 24 особи. Стосовно участі в Олімпіаді для вступників, то кількість бажаючих вже перевершила 40 осіб. Але, як наголошували завідувачі, план на сьогоднішній день у кафедр виконано лише на 40-60 %, тому ще є резерви і вересневе рішення вченої ради факультету, в якому доведено чіткі цифри до кожного науково-педагогічного працівника, буде кінця навчального року виконано у повній мірі.

     Станіслав Миколайович, уважно вислухавши всіх учасників зібрання зазначив, що на сьогодні є велика тривога з приводу майбутньої вступної кампанії через демографічну ситуацію в країні, підготовку школярів у сільських школах, економічну ситуацію та ін. Вцілому, зазначив ректор, університет закінчує вдало календарний рік, всі факультети та інститути розвиваються і не стоять на місці, матеріально-технічна база покращилась, позиції в QS-рейтингу підвищились, надходять схвальні відгуки роботодавців. І наразі максимум зусиль потрібно докласти для того щоб підтвердити статус національного і дослідницького університету, щоб мати переваги в майбутньому. «Потрібно працювати на випередження» – зазначив очільник університету. Також було наголошено на роботі з іноземними абітурієнтами з метою залучення їх до навчання на факультеті та в університеті вцілому.

     Підсумовуючи проведення зустрічі декан факультету Вадим Кондратюк зазначив що план, який був встановлений ще 5 вересня – кожному привести на навчання двох студентів, одного слухача підготовчих курсів та як мінімум одного учасника олімпіади для вступу не знімається з порядку денного і має бути виконаним. Ми самі творимо своє майбутнє, тому й маємо відповідати за нього.


Руслан Кононенко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook