Премії Президента України присуджено молодим вченим університету Олені Паренюк, Дмитру Комарчуку та Андрію Березюку

12 грудня 2018 року

     Президент України Петро Порошенко 7 грудня 2018 року підписав Указ «Про присудження премій Президента України для молодих вчених 2018 року».

     Приємно відзначити, що лауреатами премії стали молоді вчені нашого університету:
     Паренюк Олена Юріївна – кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник за роботу “Особливості біорізноманіття ґрунтової мікрофлори забруднених радіонуклідами територій та її вплив на доступність радіонуклідів рослинам”, яка вперше провела ідентифікацію мікроорганізмів, що домінують у забруднених радіонуклідами територіях, дослідила здатність ґрунтових мікроорганізмів до акумуляції радіонуклідів та до модифікації їх переходу у рослини.

     Комарчук Дмитро Сергійович – кандидат технічних наук, доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка та Березюк Андрій Олександрович – кандидат технічних наук, старший викладач кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій у складі колективу за роботу “Індукційний нагрів для теплової обробки електропровідних і неелектропровідних середовищ”, за результатами виконання якої розроблено нові методи розрахунку електромагнітних полів в індукторах повздовжнього та поперечного магнітного поля, що дозволило досягти ефективного використання електроенергії в системах індукційного нагріву з коефіцієнтом корисної дії не меншим 95%, що в свою чергу дозволило отримати економічний ефект від впровадження пристроїв попереднього нагріву зерна, забезпечити підвищення безпечності та екологічності сушильних агрегатів, позбутися залежності від постачання мінерального палива (газу чи мазуту), розробити конкуренто спроможні проточні індукційні нагрівачі для опалювання приміщень.

Вітаємо наших молодих вчених, бажаємо їм творчих успіхів та вагомих майбутніх звершень!

Марина Галат,
голова Спілки молодих вчених НУБіП України

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook