Школа лідерства. Ректор Станіслав Ніколаєнко поділився власною формулою успіху

12 грудня 2018 року

     11 грудня 2018 року. Ректорський проект «Школа лідерства» провів останнє перед випуском засідання. Тож логічним стало спілкування з учасниками її засновника – Станіслава Ніколаєнка. Перед початком розповіді про свій життєпис, він ще раз нагадав мету школи: навчити майбутніх лідерів самоорганізації, самоконцентрації на головному, пошуку самореалізації і, звісно, обмінятися досвідом, висловити свої погляди і знайти нових друзів. За майже повний рік її діяльності студенти познайомилися з ТОП-менеджерами з бізнесу, державного управління, стали учасниками тренінгів, відвідали найсучасніші, найтехнологічніші виробництва і державні установи. Тож усім стало зрозуміло, що без копіткої праці, постановки високих цілей, професіоналізму хоча б в одній конкретній сфері стати успішним лідером неможливо.

 

     Власним прикладом і поділився випускник університету, керівник степового району на Херсонщині, директор вищого профтехучилища, заступник начальника обласного управління освіти, народний депутат України чотирьох скликань, голова Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради, міністр освіти і науки України, а нині ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко. Свою розповідь він побудував невимушено, сухі сторінки біографії насичуючи цікавими історіями, прикладами управлінських і педагогічних рішень, демонструючи як власні лідерські якості так і тих людей, які зустрілися на його життєвому шляху.

 

     Отже і саме життя він називає іспитом. Бо ніколи не знаєш, який білет тобі випаде, у тебе не буде звідки списати відповідь, та й сам білет змінити не можна. Школа лідерства показала роль людського капіталу, наштовхнула майбутніх фахівців на роздуми, що чекає їх, країну і людство в майбутньому. А значить і заклала фундамент для їхнього успіху, зазначив ректор.

     Поділився Станіслав Ніколаєнко і власною формулою успіху. 20% відіграють роль гени, те, що передалося від батьків і родини, 40% – соціальний фактор і соціальний капітал, і 40% – воля і працелюбність. І ніколи не забувати за власне здоров’я.

 

 

     Своїми враженнями і побажаннями від участі в Школі лідерства поділилися й студенти, які озвучили старости чотирьох груп. Олександр Павелко зазначив, що набутий досвід допоміг визначитися і прийняти рішення щодо напряму свого розвитку. А серед пропозицій найголовніша – кожній групі реалізувати якийсь проект. Дмитро Печериця назвав проект цікавим і корисним для тих, хто хоче чогось в житті досягти, хто зможе у свій власний час знайти сили і бажання відвідувати засідання, екскурсії і всі активності, які передбачені програмою. Так, у студентів були різні очікування від Школи, проте однозначно вона стала майданчиком для нових знайомств. Євгенія Дошка звернула увагу на різницю між просто лідером і успішним лідером. Успішним не можна стати без команди, яка поділяє цінності, має єдину мету. Максим Паламарчук, голова Студентської організації подякував ректору Станіславу Ніколаєнку за ідею і реалізацію проекту та висловив впевненість в необхідності проведення Школи в наступному році.

 

     На 18 грудня ж запланований випуск школи, про який читайте на сторінках офіційного сайту університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook