Завершено акредитаційну експертизу освітньо-професійної програми «Педагогіка вищої школи»

7 грудня 2018, 11:15

   З метою проведення акредитаційної експертизи освітньо-професійної програми «Педагогіка вищої школи» зі спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти в Національному університеті біоресурсів і природокористування України та відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 27.11.2018 р. № 2085-л, 3 грудня розпочала роботу експертна комісія у складі Кузьмінського Анатолія Івановича, доктора педагогічних наук, професора кафедри педагогіки та менеджменту освіти Глухівського національного педагогічного університету імені О. Довженка та Савченко Наталії Сергіївни, доктора педагогічних наук, професора кафедри педагогіки та менеджменту освіти Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

     У перші дні роботи комісія детально вивчила та проаналізувала матеріали акредитаційної справи, ретельно перевірила документацію кафедр, які забезпечують навчально-виховний процес акредитованої спеціальності (положення про кафедру, НМК дисциплін, навчальну і методичну літературу тощо).

     3-4 грудня комісія, разом із НПП випускової кафедри, взяли участь у контролі навчальних досягнень студентів магістратури другого року навчання, зокрема написанні комплексних контрольних робіт із дисциплін «Педагогіка вищої школи», «Педагогічні технології» (3 грудня) та «Історія педагогіки та розвиток вищої освіти у зарубіжних країнах», «Основи педагогічної майстерності та етика викладача вищої школи».

     Під час зрізів знань експерти проводили бесіди зі студентами та відповідали на їхні запитання. Зокрема гостей цікавили такі питання: чому студенти вибрали цю спеціальність та навчальний заклад; яким вони бачать своє майбутнє після закінчення навчання; які амбітні цілі ставлять, чи задоволені вони організацією освітнього процесу тощо.

     Насамперед члени комісії відзначили високий рівень проведення лекцій із фахових дисциплін НПП випускової кафедри, вдале застосування ними комплексу методів навчання, навчально-методичне забезпечення дисциплін, умови навчання студентів тощо. До того ж гості мали можливість ознайомитися із випусковими магістерськими роботами студентів та бути присутніми на їхніх захистах, яких відбулися 3-4 грудня 2018 року.

     Експертна комісія МОН України зробила висновок про спроможність Національного університету біоресурсів і природокористування здійснювати підготовку здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Педагогіка вищої школи» зі спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти.

     Дякуємо шановній комісії за високий професіоналізм та доброзичливе ставлення до колективу кафедри педагогіки у період проведення акредитаційної експертизи!
     Вітаємо кафедру педагогіки на чолі з доктором педагогічних наук Сопівником Русланом Васильовичем з успішною акредитацією освітньо-професійної програми «Педагогіка вищої школи».

Експертний висновок

Руслан Твердохліб

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook