Фінансисти університету на міжнародному фінансово-банківському форумі у Польші

3 грудня 2018 року

     Викладачі кафедри фінансів взяли участь у XI міжнародному фінансово-банкіському форумі у Варшаві (Польша). Він зібрав представників фінансової спільноти, науковців, викладачів та практиків. Питання, що обговорювалися, охоплювали широке коло проблем та викликів у сфері фінансів і ведення банківської діяльності, поєднання фінансової науки та практики, впровадження ІТ рішень та їхній вплив на економічну ефективність діяльності підприємств.

     Відкриваючи захід, професор М. Василевський відзначив важливу роль фінансів та банківського сектору у стимулюванні економіки, наголосив на важливості поєднання теоретичних знань та практичних рішень. Саме ці питання та пропозиції по їх вирішенню були озвучені спікерами, серед яких були науковці університетів Польші (професори Ярослав Голебівський, Андрій Бушко, Джерсі Кітовскі, Збігнів Корзєб, Гразіна Міхальчук), представники банків і міжнародних організацій (Міхал Краковяк, Вальдемар Збітек, професори Агата Адамська, Грасіна Анципарович та інші).

     Викладачі кафедри фінансів презентували дослідження на тему «Mechanism of Ensuring Financial Sustainability of Agricultural Enterprises». Завідувач кафедри Надія Давиденко відзначила важливу роль підтримки стабільного фінансового стану аграрних підприємств за рахунок власних, залучених та позикових джерел. А також зробила акцент на відмінностях доступу до джерел фінансування порівняно із зарубіжним країнами, важливості державної підтримки. В умовах дефіциту власних фінансових ресурсів, обмежених можливостей та високого рівня відсоткових ставок в банківському секторі управлінські рішення для аграрної економіки мають бути спрямовані на пошук альтернативних джерел фінансового забезпечення. Один із шляхів, які були обрані вітчизняними аграрними компаніями, – міжнародні фондові площадки, розміщення акцій на яких дозволило залучити понад 2 млрд. доларів.

     Виступи спікерів носили практичний характер, викликали жваві дискусії та обговорення. За результатами конференції сформовано пропозиції та рекомендації по покращенню фінансового клімату та доступу до банківських ресурсів.

Лариса Олійник,
доцент кафедри фінансів

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook