Факультет ветеринарної медицини налагоджує співпрацю з швейцарськими колегами

30 листопада 2018 року

Цюрихський університет – класичний університет у швейцарському місті Цюриху, найбільший у країні. На даний час там навчається близько 24 тисяч студентів.

     Університет у Цюриху був заснований у 1833 році. Тоді три існуючі на той час школи, теологічна, правова і медична, об’єдналися із щойно створеним філософським факультетом. Нині в університеті функціонують такі факультети, як теологічний, юридичний, економічний, медичний, ветеринарної медицини, філософський, математики і природознавчих наук. Університет знаходиться на п’ятдесятій позиції серед кращих університетів світу.

     Цієї осені асистент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка Олексій Мельник, отримавши запрошення від професора Маріуша Ковалевського з Інституту анатомії Цюрихського університету, мав можливість пройти двотижневе наукове стажування на базі цього інституту та познайомитись з факультетом ветеринарної медицини.

Асистент Мельник О.О. під час препарувальної роботи з швейцарськими студентами

Доктор Ева Станчик та асистент Мельник Олексій Олегович під час проведення аналізу ультразвукових досліджень

Аспірантка Марта Новак (Польща) та асистент Мельник Олексій Олегович

     За час стажування Олексій Мельник ознайомився з методикою викладання морфологічних дисциплін і препарувальною роботою, до якої безпосередньо долучався, а також веденням лекційних занять. Не оминув увагою молодий вчений факультету ветеринарної медицини і процеси, що пов’язані з сучасною гістологічною технікою та методами проведення гістологічних досліджень, у тому числі і надсучасних – електронномікроскопічних. Цікавими виявились і методи виготовлення пластинчастих та об'ємних пластинованих анатомічних препаратів, а також порожнистих органів та у рідинах.

Асистент Мельник О.О. під час занять з анатомії
 

Заняття веде професор Маріуш Ковалевський

Астстент Мельник О.О. з черепом бабіруси

     Під час стажування було налагоджено тісні контакти з колегами з різних національностей, які працюють на ветеринарному факультеті міста Цюріх. При цьому Олексій Мельник представив здобутки кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка факультету ветеринарної медицини НУБіП України, а саме пластиновані препарати та музей анатомії, на що було отримано схвальні відгуки від швейцарських колег. А на самкінець стажування, Олексій отримав дарунок для нашого музею анатомії від пластинатора інституту анатомії Урса Мюллера – пластинований препарат сагітального розпилу пальця коня, який прикрасив нашу експозицію музею. Крім того, професором Маріушем Ковалевським у знак закріплення дружби між кафедрою анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка НУБіП України та Інститутом анатомії Цюрихського університету, за традицією нашої кафедри, була передана земля для “Клумби дружби морфологів” зібрана на території їхнього факультету.

У лабораторії гістології

У одній з лекційних аудиторій

Професор Алоіс Босс та асистент Мельник Олексій Олегович під час дослідження гістологічних препаратів м'язів

Під час заняття з анатомії: асистент Мельник Олексій Олегович, Мігель Таварес Перейра (Португалія) та Марта Новак (Польща) 

Професор Маріуш Ковалевський передає землю для клумби "Дружби морфологів"  НУБіП України

     По закінченню стажування Мельник Олексій отримав сертифікат.

     Сподіваємось на подальшу співпрацю молодих вчених наших факультетів і продовження спільної наукової діяльності!


Марина Галат,
координатор міжнародних проектів 
факультету ветеринарної медицини
Микола Цвіліховський,
декан факультету ветеринарної медицини

(За матеріалами центрального сайту)

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook