Відкриття навчально-науково-виробничої лабораторії “Моніторинг якості ґрунтів”

20 листопада 2018, 17:58
НУБіП

20 листопада 2018 року успішно відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Ефективний агробізнес: ґрунтознавство та живлення рослин», де прийняли участь близько двохсот викладачів, аспірантів, студентів та представників різних фірм.

 

Відвідали конференцію ректор НуБіП України Ніколаєнко Станіслав Миколайович, начальник НДЧ Отченашко Володимир Віталійович та інші представники ректорату. З актуальними доповідями про стан  та управління родючістю ґрунтів виступили завідувач кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули Балаєв Анатолій Джалілович та завідувач кафедри агрохімії та якості продукції ім. проф. І.О. Душечкіна Бикін Анатолій Вікторович. Обговорювалися сучасні методики та технології дослідження ґрунтів, що впливають на їх родючість.

 


Але головною подією було офіційне відкриття на базі кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули навчально-науково-виробничої лабораторії Моніторинг якості ґрунтів в аудиторії №5 другого навчального корпусу. Це сумісний науково-дослідницький проект НУБіП України і ООО “Агроскоп Інтернешнл”.

 

Перерізав червону стрічку ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко та  директор з розвитку бізнесу компанії «Агроскоп Інтернешнл» Олексій Стеценко.

Лабораторія відповідає усім вимогам, стандартам і сертифікації. Вона забезпечена новим сучасним обладнанням, необхідним для проведення агрохімічних аналізів ґрунту. Робота лабораторії спрямована на моніторинг якості ґрунтів й дослідження у виробничників проблемних ділянок на полях для підвищення ефективності використання потенціалу поля та збереження рівня його родючості. В залежності від потреб замовника результати аналізів можуть бути у вигляді таблиць з даними, аналіз з рекомендаціями, графіками, картами, картами-завданнями для диференційного внесення добрив, які надають спеціалісти.

 

Усі вимірювальні прилади в лабораторії європейські – Великобританія, Німеччина, Франція, Італія. Посуд, тара та матеріали, що швидко використовуються - українського виробництва. На кожному приладі працює профільний інженер-лаборант, що знає всі вимоги до проведення аналіза і обслуговування техніки.

 

Бажаємо успішної співпраці та нових проектів!

                                                                                          Доцент кафедри Карабач К.С.

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook