Міжнародний науково-інноваційний форум "СЕЛО - XXI СТОЛІТТЯ"

В рамках Міжнародного науково - інноваційного форуму “ Село - XXI століття “ від УННІ якості біоресурсів та безпеки життя виступили з доповідями:
- Мельничук С.Д. «Якість і безпека грунтів сільськогосподарської продукції : перспектива виробництва якісної органічної продукції рослинництва»;
- Баль-Прилипко Л.В. «Екобезпечні харчові технології та переробка і фасування продукції рослинництва і тваринництва».
Доповіді викликали неабияку зацікавленість з боку іноземних гостей форуму, обговоренню підлягали найактуальніші питання, що були висвітлені в рамках доповідей, зокрема:
- можливість раціональної утилізації та переробки залишків м'ясної, рибної, та рослинної сировини для виробництво збалансованих кормів високої біологічної та харчової цінності;
- пропозиція інноваційних екологічних підходів до консервування сировини рослинного та тваринного походження (теорія контролю «бар'єрних факторів» );
- основні засади технологічного менеджменту сенсорних характеристик харчових продуктів шляхом глибокого регулювання реакції Маяра;
- виробництво екологічно безпечної високоякісної сировини з метою виробництва харчових продуктів для дитячого та спеціального (для спортсменів, фітнес напрям, медичного спрямування) харчування.
Зацікавлені особи та установи для співпраці :
- Піонер (США) – виробництво насіння,генетика, селекційна діяльність; компанія «Біомін» - виробництво комбікормів, преміксів, кормових добавок;
- ПАТ «Луценко» Баранов А.П. - голова наглядової ради (Полтавська обл., с. Свічкареве);
- Мейвес Браувер – радник з питань сільського господарства посольства Королівства Нідерландів;
- Філліп Карон – голова по міжнародній співпраці університету Ла Саль Бове, Франція.
Проведені робочі зустрічі по обговоренню перспектив щодо співпраці.
Декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, к.т.н.,доцент Баль-Прилипко Л.В.