НАУКА ТА МИСТЕЦТВО ОЧИМА СУЧАСНОЇ МОЛОДІ

16 листопада 2018 року
З нагоди святкування Міжнародного дня студентства, студенти 6 с.т. групи, спеціальності Облік і оподаткування, разом зі своїм куратором, викладачем кафедри статистики та економічного аналізу, Богданюк Оленою Володимирівною вирішили відвідати Pinchuk Art Centre (Пінчук арт-центр), що знаходиться по вулиці Велика Васильківська в центрі м. Києва. Серед запропонованих куратором екскурсій в музеї міста Києва вибір студентів, зокрема дівчат, зупинився саме на даному науково-мистецькому центрі, основною ідеєю створення якого була підтримка талановитої молоді України.
Арт-центр інвестує в майбутнє покоління, надаючи премії молодим художникам до 35 років – FutureGenerationArtPrize та Премію PinchukArtCentre – які перетворили інституцію на провідний центр для найкращих молодих художників з усього світу, а також створили можливості для розвитку нового покоління в Україні.
Вже понад 10 років PinchukArtCentre створює можливості для вільного доступу до нових ідей, оцінок та емоцій. Його програма виставок досліджує національну ідентичність у контексті міжнародних викликів. Він залучає громадськість до динамічного діалогу через цілу низку освітніх та публічних заходів.
В арт-центрі 6 поверхів, які об’єднують виставкові зали на чотирьох поверхах, бібліотеку, освітню кімнату, книжковий магазин, зал video-loungeта кафе. Особливі враження дівчата отримали від відвідування виставки під назвою «Свій простір», яка пропонує один із можливих поглядів на історію українського мистецтва та позицію жінки в ній. Ця виставка – спроба показати специфіку українського художнього контексту, який, успадкувавши суттєві протиріччя радянського досвіду, водночас дещо штучно намагається вписатися в уже наявні західноєвропейські нормативи.
Не менше вразили студентів «Дослідницька платформа»– відкритий майданчик для мислення, досліджень і діалогу, який доступний для всіх.
Подібні екскурсії сприяють культурному, мистецькому й науковому розвитку студентів НУБіП України, створюють сприятливу атмосферу в групі, спонукають до розвитку й самовдосконалення.
 
 
Богданюк О.В., куратор

Ковбасюк Д.Р., староста 6 с.т. групи 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook