Книжкова виставка «Аграрна наука – виробництву» до Дня працівників сільського господарства

15 листопада 2018 року

     Книжкова виставка «Аграрна наука - виробництву» присвячена святкуванню Дня працівника сільського господарства. 

  День працівників сільського господарства відзначається в Україні щорічно у третю неділю листопада згідно з Указом Президента № 428/93 від 07.10.93 р.
  З нагоди цього свята співробітники інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки організували тематичну книжкову виставку «Аграрна наука - виробництву»
 
 
  Тож, шановні працівники сільського господарства та науковці навчальних та науково-дослідних закладів! Прийміть наші щирі вітання з професійним святом!
  Велика подяка та низький уклін вам: агрономи, екологи, механізатори та електрики, тваринники, працівники рибного та лісового господарства, ветеринари, бджолярі за вашу натхненну працю в усіх галузях сільського господарства та подальших успіхів, а науковцям – розробок нових інноваційних біотехнологій в ім’я розквіту нашої неньки України!
  Добрих вам засівів, рясних сходів та щедрих ужинків ! Хай обходять вас стороною природні стихії! А ви і ваші родини живуть у сімейному затишку, щасті, добробуті та при доброму здоров’ї!
  До вашої уваги опис деяких книг з виставки: 
 
  Прогноз деградацій ґрунтів: навчальний посібник /[Забалуєв В. О., Петренко Л. Р., Піковська О. В.]. – К.: ЦП «КОМПРИНТ», 2017. – 468 с.
  У посібнику розкрито теоретичні та практичні підходи щодо прогнозування розвитку де градаційних процесів у ґрунтах. Звернено увагу на виявлення основних видів деградації ґрунту та оцінки ступеня їх розвитку в певних умовах. Посібник призначений для вивчення студентами сучасних методів і способів дослідження де градаційних процесів у ґрунтах, що дозволить розробити заходи зі збереження та відтворення ґрунтової родючості. Навчальний посібник підготовлено відповідно до програми підготовки студентів агробіологічного напряму. Книга також буде корисною аспірантам, науковцям, спеціалістам сільського господарства.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
  Проектування технологічних процесів у рослинництві: навчальний посібник / В. Д. Гречкосій, В. Д. Войтюк, Р. В. Шатров, М. Я. Дмитришак, В. І. Василюк, В. Г. Опалко. – К: ПП Лисенко М. М., 2014. – 392с.
  В навчальному посібнику викладено основи проектування виробничих процесів у рослинництві, обґрунтування складу комплексів машин для вирощування та збирання сільськогосподарських культур і ефективного їх використання. Розглянуто методику дослідження функціонування технологічних ліній і процесів з використанням економіко-математичних методів і комп’ютерної техніки. Для підготовки фахівців ОКР «Магістр» вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації за спеціальностями *.10010203 «Механізація сільського господарства» і 8.09010101 «Агрономія». Посібник буде також корисний студентам спеціальності 7.10010203 «Механізація сільського господарства», спеціалістам АПК, науково-педагогічним працівникам і слухачам підвищення кваліфікації.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Броварець О. О. Системи моніторингу стану сільськогосподарських угідь у сучасних технологіях рослинництва: монографія / О. О. Броварець. – Київ, 2014. – 304 с.
  У монографії розглянуто питання підвищення ефективності моніторингу стану сільськогосподарських угідь для технологій точного землеробства шляхом використання сенсорних систем моніторингу півдня варіабельності стану ґрунтів. Сучасна альтернатива традиційному агрохімічному обстеженню – контактні та безконтактні методи на основі електромагнітних явищ. Найчастіше це вимірювання, реєстрація, обробка, аналіз і інтерпретація електропровідних та електромагнітних властивостей ґрунту, що дає можливість визначити гранулометричний (механічний) склад ґрунту, вміст органічної речовини, солей, вологість, виділити ґрунтові контури і оцінити неоднорідність ґрунтових властивостей в цілому.
  Практичне значення монографії характеризується доведенням наукових положень до рівня рекомендацій, які схвалені фахівцями даного напрямку. Наукові положення і висновки монографії викладені логічно, мають належне обґрунтування й аргументацію.
  Призначена для інженерів та наукових співробітників, а також науковців, викладачів, аспірантів, студентів, спеціалістів та керівників аграрної сфери, що вивчають питання підвищення ефективності моніторингу стану сільськогосподарських угідь.
 
 
 
 
 
  
  Дистанційне зондування зернових культур для програмування врожаю / В. П. Лисенко, Д. С. Комарчук, Н. А. Пасічник, О.О. Опришко. – К.: 2017. – 362 с.
  Використання сучасних експрес-методів досліджень у рослинництві потребує методологічного й наукового обґрунтування. Це видання розкриває нові методичні підходи й результати експериментальних досліджень щодо дистанційного моніторингу забезпечення рослин зернових культур азотом за допомогою безпілотних літальних апаратів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Механіко-технологічні основи процесів виробництва органічної продукції рослинництва: монографія / Голуб Г. А., Кухарець С. М., Марус О. А., Павленко С. І., Лопатько К. Г., Скоробогатов Д. В. – К.: НУБіП України, 2017. – 431 с.
  У монографії наведено механіко-технологічні основи процесів органічного виробництва продукції рослинництва та біопалив в агроекосистемах з підвищеним рівнем енергетичної автономності. Обґрунтовано конструкційно-технологічні параметри змішувача-аератора для розпушування буртів компосту, плуга із дисковим подрібнювачем для загортання сидеральних культур, параметри пневматичного калібратора яєць зернової молі для виробництва ентомологічного препарату трихограми, використання наночастинок металів із зазначенням їх взаємодії з біологічними об’єктами.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Запрошуємо всіх бажаючих відвідати книжкову виставку (4 навчальний корпус, наукова бібліотека, 1 поверх).
 
 
 
Ольга Брагар, 
бібліограф І категорії 
інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook