Молода науковець НУБіП Світлана Білоус – лауреат премії «2018 Emerging Biotech Leaders of Ukraine»

14 листопада 2018 року

     Доцент кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Світлана Білоус стала лауреатом премії для молодих науковців у галузі біотехнологій від Фундації США – Україна (U.S.-Ukraine Foundation, USUF).

    Конкурс проводили серед вчених України з березня по вересень 2018 року, а кандидатів оцінювали за такими критеріями як лідерство у галузі, підприємницька реалізація, можливість комерціалізувати дослідження, поточний чи майбутній вплив дослідження, користь від діяльності або інновацій для українського суспільства.

    Нагородження переможців конкурсу на офіційній церемонії проводили: перший Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Роман Попадюк (Roman Popadiuk), президент і співзасновник Фундації США – Україна Надія К. Макконнелл (Nadia K. Mc Connell), віце-президент Фундації США – Україна Маркіян Білинський (Markian Bilynskyj) та меценат Ірен К. Джосеф (Irene K. Joseph). Урочистості відбувалися у присутності представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Національної ради з питань розвитку науки і технологій та Національної академії наук України.

  

     Світлана Білоус удостоєна нагороди за досягнення у дослідженні закономірностей морфо- і органогенезу у лісових деревних видів у культурі in vitro, збереження цінних генотипів рослин із використанням біотехнологічних методів та створення технологій мікроклонального розмноження деревних рослин. Свої дослідження Білоус С.Ю. виконувала у тісній співпраці з вченими навчально-наукової лабораторії фітовірусології та біотехнології кафедри екобіотехнології та біорізноманіття факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, а також з співробітниками Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК та науково-дослідної лабораторії біотехнології рослин ВП НУБіП України «Боярська ЛДС».

     У рамках Біотехнологічної ініціативи Фундації США – Україна сприяє розвиткові біотехнологій в Україні шляхом залучення Фундації до освітніх, дослідницьких і бізнес-процесів у зазначеній галузі та підвищення рівня міжнародної обізнаності щодо можливостей біотехнологій в Україні. Фундація США – Україна здійснює підтримку українських студентів, науковців і підприємців, які бажають співпрацювати з американською біотехнологічною спільнотою.

Роман Василишин,
директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook