Фінансисти НУБіП вітають колег: факультету обліку і фінансів Харківського НАУ ім. В.В. Докучаєва виповнилося 60

13 листопада 2018 року

     Викладачі кафедри фінансів разом з третьокурсниками спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції «Глобальні принципи фінансового, облікового та аналітичного забезпечення аграрного сектора економіки», що проходила у Харківському національному аграрному університеті ім. В.В. Докучаєва з нагоди 60-річчя факультету обліку і фінансів.

     Вітання від НУБіП та подарунки передала Надія Давиденко. Вона виступила із доповіддю «Проблеми та перспективи фінансового забезпечення розвитку аграрного сектору економіки України».

     Про фінансову безпеки України (її сучасний стан та основні проблеми) говорив студент Павло Парасочка (керівник – Надія Давиденко). Зокрема, розглянув фінансову безпеку України за її складовими (банківську, боргову, валютну та грошово-кредитну), а також провів аналітичне дослідження за останні три роки та надав пропозиції щодо покращення.
     Ще одна студентка – Вікторія Цесар підготувала доповідь «Стратегія розвитку аграрного сектору України» (керівник – доцент Галина Скрипник), у якій розглянула пріоритетність розвитку агропромислового сектору України та його провідних галузей на подальшу перспективу за рахунок удосконалення фінансово-кредитної політики держави.

     Неординарний погляд майбутніх фінансистів на нагальні проблеми фінансового, облікового та аналітичного забезпечення аграрного сектора економіки України викликав жваву дискусію-обговорення науковцями-фінансистами Харкова, Києва, Дніпра, Вінниці, а також державними службовцями та керівниками аграрних підприємств (які брали участь у роботі конференції). І Павло, i Вікторія – члени наукового гуртка «Інвестор», постійно беруть участь у міжнародних та Всеукраїнських конференціях, тож мають гарний досвід.

     Завідувач кафедри фінансів Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва Олександр Олійник відзначив активну громадську позицію студентів НУБіП України та погодився з їхніми висновками, що стратегічним напрямком фінансової політики щодо аграрного сектору України є впровадження комплексу правових, організаційних і економічних заходів, спрямованих на підвищення ефективності функціонування аграрного сектору економіки.
     Надія Давиденко і Олександр Олійник домовилися про постійну співпрацю між кафедрами, які вони очолюють.

 

Олена Лемішко,
доцент кафедри фінансів

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook