ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження приймав слухачів Київської обласної Малої академії наук учнівської молоді

13 листопада 2018 року

     12 листопада на день відкритих дверей до навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження завітало 118 учасників обласної профільної наукової школи відділення «Фізика і астрономія» Малої академії наук, а це учні 7-11 класів 30 закладів середньої освіти Київської області. Керівництво МАН представляла Світлана Минзар.

     З вітальним словом від адміністрації університету звернувся професор Сергій Кваша. Він наголосив на важливості в сучасному динамічному світі отримати якісну освіту, щоб бути конкурентно-спроможним на ринку праці, де людину поступово замінює машина. Адже однією з основних тем Всесвітнього економічного форуму в Давосі наразі є Четверта промислова революція - 27 засідань фонду у 2017 році були присвячені Індустрії 4.0.

     Таку назву отримала нинішня епоха інновацій, коли передові технології радикально змінюють цілі галузі економіки приголомшливо швидкими темпами.
     Зовсім скоро ми можемо стати свідками виникнення нового типу промислового виробництва, який буде ґрунтуватися на так званих великих даних і їх аналізі, повній автоматизації виробництва, технологіях доповненої реальності та інтернеті речей. НУБіП України готовий до викликів сучасності, що показує його високий рейтинг серед вищих навчальних закладів, а це 6-те місце в «ТОП-200 України» та 3-тє серед столичних вузів.

     ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження представив директор Володимир Козирський, який стисло розповів про спеціальності, за якими здійснюється підготовка в інституті, програму подвійних дипломів з Варшавським університетом наук про життя та перспективи подальшого працевлаштування випускників. Зацікавлення викликали також основні напрями наукових досліджень, які провадяться науковцями ННІ, адже слухач Малої академії наук – це юний науковець. Зі свого боку, фахівці ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження готові надавати консультативну допомогу в учнівських наукових починаннях.

     До слів професора Володимира Козирського долучилися завідувачі кафедр теплоенергетики професор Валерій Горобець та автоматики і робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Віталій Лисенко, які коротко представили здобутки своїх колективів та побажали присутнім сил та наснаги для продовження своїх наукових пошуків, адже саме вони, молодь, творитимуть наше майбутнє.

     ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження гордиться чималою кількістю успішних та відомих випускників. Цього разу учні мали можливість поспілкуватися з вихованцем кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка, а сьогодні заступником голови правління ПрАТ "Комбінат "Тепличний", Президентом Асоціації «Теплиці України» Євгенієм Чернишенком. Саме успішний випускник – це найкращий приклад для учнів про можливості свого життя, навчання і майбутньої роботи.
     Від кафедри фізики виступив доктор фізико-математичних наук, професор, академік АН ВШ України Анатолій Відьмаченко. Він, як відомий фізик, астроном та член Міжнародного Астрономічного Союзу зачарував слухачів відділення фізики і астрономії розповіддю про перспективи досліджень у цій галузі. А розповідати є про що, адже Анатолій Петрович має величезний досвід, зокрема він брав участь у міжнародних програмах з наземного супроводження космічних досліджень комети Галлея, вивчення атмосфери Юпітера, хромосферної активності зірок нашої Галактики, пошуку планет навколо подвійних зоряних систем.

     У другій частині заходу слухачі Київської обласної Малої академії наук разом зі своїми наставниками мали можливість ознайомитися з матеріально-технічною базою ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження та поспілкуватися з науково-педагогічним персоналом.

 

     У числі талановитої молоді, що заповнила аудиторії інституту учні 10 класу КЗ «Тетіївський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. природничо-математичний ліцей» Дяченко Катерина, Гайдайчук Олександр, Назарчук Олександр – разом говорять, що отримали дуже багато цікавої інформації для подальшого свого розвитку і вибору професії.

     Загалом захід виявився цікавим і насиченим для всіх його учасників. Двері ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження завжди відкриті для талановитої молоді!

Вікторія Ликтей,
асистент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook