Використання бактерицидних рециркуляторів допоможе вберегтись від вірусів

9 листопада 2018 року

Восени підвищується ризик простудних захворювань, тому слід бути дуже обережними в місцях скупчення великої кількості людей. Одним із способів істотно знизити ризик зараження повітряно-крапельним шляхом і, як наслідок, скоротити захворюваність це використання бактерицидного рециркулятора. ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження також не залишився осторонь цього питання, оскільки турбується про своїх студентів.

За ініціативи професора кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Червінського Леоніда Степановича із залученням коштів благодійного фонду у компанії «BactoSfera», яка є розробником і виробником пристроїв, заснованих на ультрафіолетовому випромінюванні було закуплено і встановлено у навчальному корпусі №8 два бактерицидних рециркулятори BactoSfera ORBB 30x3 Gorizont MAX EFFECT.

 

Опромінювач-рециркулятор бактерицидний побутовий BactoSfera ORBB 30x3 Gorizont MAX EFFECT призначений для безпечного кварцування (знезараження) повітря в приміщенні від вірусів, бактерій, алергенів, інших інфекційних мікроорганізмів і шкідливих речовин. Головна перевага рециркулятора - це можливість безперервного кварцування приміщення в присутності людей, тварин і рослин.

Укомплектований високоякісними безозоновими бактерицидними лампами низького тиску з піком ультрафіолетового випромінювання 257,3 нм. Ресурс ефективної роботи ламп становить не менше 9000 годин. Кількість ламп - 3 шт. по 30 Вт. Дана довжина хвиль випромінювання ідеально відповідає піку максимальної бактерицидної ефективності, тобто найкращому поглинанню ультрафіолету молекулами ДНК мікроорганізмів, в результаті чого мікроби втрачають здатність розмножуватися і гинуть.

Особливістю цієї моделі є також можливість створити до 10-ти різних програм автоматичного включення і виключення рециркулятора з урахуванням днів тижня, годин і хвилин. Це дуже зручно і дозволить раціонально використовувати ресурси. Таким чином використання бактерицидних рециркуляторів у навчальних корпусах НУБіП України відповідатиме університетській програмі енергозбереження.

 Вікторія Ликтей,

асистент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook